Σε στραγγαλισμό αποδίδεται σύμφωνα με πληροφορίες η δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, η σορός της οποίας εντοπίστηκε σε κατάσταση αρχικής σήψης το απόγευμα της Κυριακής (18/6) μετά από έξι ημέρες ερευνών, σε υγροβιότοπο στην περιοχή Αλυκές της Κω.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι η άτυχη γυναίκα είχε δεχτεί και χτυπήματα σε διάφορα σημεία του κορμιού της, ενώ το μισό της κορμί βρέθηκε μέσα σε μία μαύρη σακούλα και το άλλο μισό έξω απ’ αυτή, ενώ ήταν σκεπασμένη με κλαριά από δέντρα. Το σημείο βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το σπίτι που διαμένει ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που συνελήφθη, στο οποίο βρέθηκε γενετικό υλικό DNA της 27χρονης –όχι όμως και αίμα-.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών μπαίνει κατά πληροφορίες και ο συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, ο οποίος φέρεται προανακριτικά να αρνήθηκε ότι η κοπέλα από την Πολωνία είχε πάει στο σπίτι τους.

Περισσότερες απαντήσεις για το έγκλημα που έχει συγκλονίσει την Κω θα δοθούν μετά τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής και την έρευνα της Σήμανσης για γενετικό υλικό στο άψυχο κορμί της 27χρονης, Στο νησί παραμένει κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που ταξίδεψε για να συντονίσει την έρευνα.