Θύμα επιτήδειων έπεσε η κ. Μαρία, που αποφάσισε να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και κατέληξε να χάσει πάνω από 15.000 ευρώ. Η γυναίκα βρήκε στο διαδίκτυο διαφήμιση για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και έκανε εγγραφή στο σάιτ. Έδωσε 250 ευρώ και αμέσως την πήρε τηλέφωνο κάποιος Έλληνας «οικονομικός επενδυτής» που έχει την έδρα του στο Λονδίνο και της είπε ότι για να βγάλει λεφτά θα πρέπει για αρχή να βάλει 5.000 ευρώ και μετά από μία βδομάδα θα έπαιρνε 8.000 ευρώ.

Η γυναίκα πείστηκε αλλά λεφτά δεν είδε. Ξαναπήρε τηλέφωνο και κάποιος «επενδυτής» από το Βέλγιο της είπε ότι πρέπει να δώσει άλλα 1.500 ευρώ για να ξεκλειδωθούν τα χρήματά της από την τράπεζα του εξωτερικού και να πάνε στην δική της τράπεζα. Έδωσε και τα 1.500 ευρώ αλλά συνέχισε να μην βλέπει χρήματα στον λογαριασμό της.

Η κ. Μαρία μίλησε στο «Κοινωνία ώρα MEGA» στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη για την πλεκτάνη που έστησαν σε βάρος της.

«Την πάτησα, δεν πήρα χρήματα καθόλου»

«Την πάτησα γιατί είπα ότι είναι ένα παιχνίδι, να βάλω 250 ευρώ δεν έχω κάτι να χάσω. Στο μεταξύ αυτή η διαφήμιση ερχόταν συνέχεια στο κινητό μου μπροστά οπότε μπήκα στο σάιτ και έκανα εγγραφή. Γινόταν αυτό περίπου δύο μήνες με το κινητό μου και τις διαφημίσεις και είπα να το δοκιμάσω. Η εγγραφή έγινε μέσω email, δεν μίλησα με κάποιον» είπε για την απάτη. «Δεν είχα ιδέα για το τι γίνεται, γιατί εργάζομαι συνέχεια και δεν βλέπω τηλεόραση, ούτε είχα ακούσει αισθητά. Το έζησα όμως και ταλαιπωρούμαι 6 μήνες με αυτό το θέμα» ανέφερε.

«Έχω πάει στην Αστυνομία, έχω κάνει καταγγελία, πιστεύω έχει φύγει η υπόθεση για τον εισαγγελέα όμως και αυτοί αργούν. Είχα δώσει λογαριασμούς γιατί γίνονταν οι συναλλαγές από εκεί, αλλά μετά μου είπε η Αστυνομία να πάω να τους κλείσω όλους. Δεν πήρα χρήματα καθόλου, μέχρι και πριν έναν μήνα μου ζητούσαν να τους βάλω χρήματα. Βγήκα να το πω για να προσέξει ο κόσμος. Έζησα δύσκολα εδώ και 6 μήνες και στοίχισε στην οικογένειά μου αυτό, τα παιδιά μου και τον σύζυγό μου», δήλωσε η κ. Μαρία.