Στη δημοσιότητα δόθηκαν εικόνες που φέρεται να δείχνουν ολοκάθαρα το πρόσωπο του «Σάνι», ο οποίος θεωρείται το άτομο από το Ιράν, που στρατολόγησε διαδικτυακά τα δύο άτομα πακιστανικής καταγωγής για να κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσίασε στην εκπομπή «Live News» βίντεο που είχε αναρτήσει ως φερόμενος ως «εγκέφαλος» του δικτύου τρομοκρατών στο Instagram.

Σε ένα από τα βίντεο, φαίνεται έξω από ένα τζαμί με άλλους ομοεθνείς του -είναι Πακιστανός στη καταγωγή και έμενε στο Ιράν-, μερικοί από τους οποίους κρατούν όπλα.

Οι ελληνικές Αρχές αναζητούν τον άνδρα, καθώς και τις διασυνδέσεις που μπορεί να έχει, αφού παραμένει ασύλληπτος. Στόχος είναι να τον προλάβουν, πριν συγκεντρώσει άλλους ομοεθνείς του και σχεδιάσει νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Σημειώνεται, ότι με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, έδινε 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό, ενώ ζητούσε να βίντεο και φωτογραφίες που θα έδειχναν τα θύματα, ώστε να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Οι πληροφορίες της ΕΥΠ

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΥΠ που επικαλείται το ΑΠΕ η υπόθεση τρομοκρατίας με του Πακιστανούς χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σοβαρή και αναβαθμίστηκε όταν ζήτησαν πληροφορίες από την Μοσάντ για τον «εγκέφαλο» στο Ιράν.

Όπως ενημέρωσε η Ισραηλινή Υπηρεσία Πληροφοριών, ο 30χρονος είναι «χαρτογραφημένος» και θεωρείται ένας από τους βασικούς στρατολογητές στου εκτελεστικού βραχίονα ιρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, που λειτουργεί από το 1979 και πραγματοποιεί χτυπήματα εναντίον ισραηλινών στόχων στο εξωτερικό.

Για τις ενέργειες αυτές στρατολογεί άτομα άλλης υπηκοότητας, κυρίως Πακιστανούς, Κούρδους και Αζέρους, ενώ κατά καιρούς έχουν συλληφθεί τέτοια μέλη της σε διάφορες χώρες.

Στην προκειμένη περίπτωση τόσο ο στρατολογητής και καθοδηγητής, όσο και οι δύο συλληφθέντες, κατάγονται από την περιοχή Σαρκόντα του Πακιστάν, που φημίζεται για την εγκληματικότητα και γνωρίζονταν από πριν.

Ο 30χρονος καθοδηγητής, σύμφωνα με την ΕΥΠ και όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έδωσε η Μοσάντ, είναι μέλος μιας ιδιαίτερα σκληρής οικογένειας και ο πατέρας του κρατείται στις φυλακές του Πακιστάν για ανθρωποκτονία, ενώ ο αδελφός του επίσης για άλλα βαριά αδικήματα.