Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, με την ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση να απαντά σε ερωτήσεις δικηγόρων υπεράσπισης. Η μητέρα του Άλκη ξέσπασε δυο φορές στο δικαστήριο φωνάζοντας «ζώα, ζώα» στους 12 κατηγορούμενους όταν άκουγε την περιγραφή για τα τραύματα στον αδικοχαμένο γιο της αναφέρει το thessnews.

Στη συνέχεια προσκόμισαν το μαχαίρι τύπου καραμπίτ στην δικαστική αίθουσα και η ιατροδικαστής μέτρησε ότι είναι 2,3 εκατοστά το μήκος του, ενώ περιέγραψε πώς γίνονται τα τραύματα, δείχνοντας πώς και με ποιες κινήσεις γίνονται τα βαθιά και τα επιφανειακά τραύματα.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην υφή του τραύματος στον μηρό του Άλκη που όπως είπε ήταν σκαφτά. Οι ερωτήσεις και η επιμονή της δικηγόρου του «Αθηναίου» προκάλεσαν την αντίδραση της μητέρας του Άλκη που φώναξε αγανακτισμένη «το κατάλαβες; Μπράβο. Αυτό ήθελες;»

Ο Άλκης υπέστη «μαρτυρικό θάνατο, αργό και βασανιστικό» κατέθεσε χθες (20/3) η ιατροδικαστής και πρόσθεσε: «Καλύτερα να σε πυροβολήσουν, καλύτερα να πέσεις από το μπαλκόνι. Αυτό το ένα λεπτό ήταν μία αιωνιότητα για τον Άλκη».

Προσδιόρισε τουλάχιστον πέντε διαφορετικά όργανα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη φονική επίθεση. «Το σώμα του Άλκη έχει τη σφραγίδα τραυμάτων που προκλήθηκαν από τρία διαφορετικά νύσσοντα και τέμνοντα όργανα, όπως και τουλάχιστον δύο διαφορετικά θλώντα όργανα» σημείωσε η μάρτυρας.