Σε απόσταση … αναπνοής στη μικρότερη δικαστική αίθουσα που φιλοξενεί κακουργήματα βρέθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης για τη δολοφονία και την απόπειρα σε βάρος της κόρης τους Τζωρτζίνας συνεχίζοντας την κατάθεση του δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από την υπεράσπιση της 34χρονης η οποία μαυροφορεμένη και σε κλοιό αστυνομικών παρακολουθούσε το μάρτυρα να επιμένει πως «συνεχίζει να στηρίζει την κατηγορία». «Γιατρός δεν είμαι αλλά στηρίζω την κατηγορία σύμφωνα με το βούλευμα» ανέφερε ο μάρτυρας απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια.

«Ο τρόπος της κεταμίνης είναι εικασία» είπε ο μάρτυρας αναφερόμενος στην κατηγορία που αφορά στην απόπειρα σε βάρος της πρωτότοκης κόρης τους στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, ωστόσο, επικαλέστηκε έγγραφο της δικογραφίας που εξηγεί πώς δρα η κεταμίνη αλλά και καταθέσεις ιατροδικαστών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης κάλεσε το μάρτυρα να πει «πότε και με ποιο τρόπο έδωσε η κατηγορούμενη κεταμίνη» στην Τζωρτζίνα.

«Με ποιο τρόπο δεν μπορώ να το γνωρίζω… Οι γιατροί δεν μας είχαν πει πως το παιδί θα είχε κάποιο πρόβλημα» απάντησε ο μάρτυρας ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «Υπάρχει έγγραφο που λέει εάν περάσει κάποιος χρόνος δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη. Στην ανακοπή το παιδί επανήλθε. Μετά που απεβίωσε η κόρη μου ανευρέθηκε».

Αλέξης Κούγιας: Έχετε κάποιο στοιχείο ή μόνο βούλευμα;

Μάνος Δασκαλάκης: Κυρίως το βούλευμα.

(…)

Αλέξης Κούγιας: Το κίνητρο ποιο ήταν για την Τζωρτζίνα;

Μάρτυρας: Η απόπειρα ήταν διεκδίκηση και στη συνέχεια για εκδίκηση.

Ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε πως η σχέση τους με την κατηγορούμενη άρχισε να κλονίζεται μετά το θάνατο της Μαλένας. «Δεν αντιμετωπίσαμε σωστά κάποια πράγματα στις διαπροσωπικές σχέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας δέχτηκε το «σφυροκόπημα» του Αλέξη Κούγια σε μια προσπάθεια, όπως είπε, να ελέγξει την αξιοπιστία του. Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης αφού σημείωσε ότι θεωρεί το μάρτυρα «αδιάφορο για την υπόθεση» επιχείρησε να αναδείξει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν μόνη δίπλα στην κόρη τους καθώς ο πατέρας είδε το παιδί του ελάχιστο χρόνο. «Ενδιαφέρεστε τόσο πολύ που τα έχετε μπερδέψει» ήταν το σχόλιο του Αλέξη Κούγια ο οποίος ζητούσε από το μάρτυρα να μιλήσει με λεπτομέρειες και ημερομηνίες στα προβλήματα που αντιμετώπισε η άτυχη Τζωρτζίνα.

Οι αλλεπάλληλες ερωτήσεις που αφορούσαν καταγραφή των εξεταζόμενων περιστατικών προκάλεσε το σχόλιο του μάρτυρα ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Κούγια είπε: «Τα έχετε μπερδέψει κύριε για τα παιδιά μου μιλάμε»

Ο μάρτυρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κατηγορουμένη να είχε «δασκαλέψει» την κόρη τους όταν εισήχθη με σπασμούς στο Καραμανδάνειο για να επικαλεστεί μια «ψεύτικη ασθένεια» ώστε να τον εκδικηθεί γιατί είχε φύγει από το σπίτι.

«Όταν πας και μιλάς στο παιδί σου με το οποίο είστε αχώριστοι και κοιτάει τη μάνα του για να σου απαντήσει κάτι σημαίνει» τόνισε.

Η εκτίμηση του Μάνου Δασκαλάκη πως η μείωση του οξυγόνου μπορεί να προκληθεί στην περίπτωση που κλείσεις τη μύτη και το στόμα προκάλεσε «βροχή» ερωτήσεων.

Αλέξης Κούγιας: Διαλέξτε πώς μειώθηκε το οξυγόνο που προκάλεσε την παραπληγία , της έκλεισε τη μύτη και το στόμα ή έδωσε κεταμίνη;

Μάρτυρας: Δεν είπα κάτι τέτοιο

Αλέξης Κούγιας: Επιμένετε ότι δεν το είπατε ;

Μάρτυρας: Η ερώτηση ήταν γενική πώς μπορεί να πέσει το οξυγόνο .

Αλέξης Κούγιας: Στη συγκεκριμένη περίπτωση .

Μάρτυρας: Υποστηρίζω αυτά που λέει το βούλευμα της πολιτείας.

(…)

Αλέξης Κούγιας: Τι θα πείτε όταν η κυρία κατηγορούμενη αθωωθεί; Λέτε ότι είναι δολοφόνος

Μάρτυρας: (προς το δικαστήριο) Πρέπει να απαντήσω;

Αλέξης Κούγιας: Οι συνάδελφοι δικηγόροι σας έχουν ενημερώσει για τις συνέπειες;

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η εντολέας του «παγιδεύτηκε» όταν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι της πρότειναν δικηγόρους για να χειριστούν την υπόθεση ώστε να έχουν προνομιακή ενημέρωση.

Ο μάρτυρας αρνήθηκε πως έπαιξε ρόλο στην επιλογή δικηγόρου από την κατηγορούμενη όπως και ότι ο ίδιος βρέθηκε στο «κάδρο» της υπόθεσης.

Ο Αλέξης Κούγιας εστίασε στην κοινή συνέντευξη που έδωσαν ως ζευγάρι στην οποία στήριξε την τότε σύζυγο του. Μάλιστα, επικαλέστηκε και τις αναφορές του μάρτυρα πως βρισκόταν με το παιδί σε ένα από τα επεισόδια του και αναρωτήθηκε «αν η κατηγορούμενη είναι ο μάγος Χουντίνι και μπορεί να παρουσιάζει επεισόδια».

«Μέχρι τότε δεν είχα καμία υποψία» απάντησε ο Μάνος Δασκαλάκης αναφερόμενος στην επίμαχη συνέντευξη ενώ στη συνέχεια ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου όταν ο Αλέξης Κούγιας αντέδρασε σε απάντηση του γελώντας. «Αντί να ζητήσω την αυτόφωρη σύλληψη του, γελάω…» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Όπως σέβομαι να με σέβονται» είπε ο μάρτυρας.

Αλέξης Κούγιας: Για τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας έχετε κάποια άποψη ;

Μάρτυρας: Όχι

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης επικεντρώθηκε στα στοιχεία της προσωπικότητας της κατηγορούμενης επιχειρώντας να αποδομήσει τους ισχυρισμούς του παραπεμπτικού βουλεύματος που μιλά για διαταραγμένη προσωπικότητα.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ανακοίνωσε πως ένας εκ των ενόρκων της σύνθεση αντικαταστάθηκε με την αναπληρώτρια του, λόγω κωλύματος που ανέκυψε και αφορά λόγους υγείας και προσωπικούς. Ο Αλέξης Κούγιας επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί και να δει εάν προκύπτει θέμα ακυρότητας της συνθέσεως.