Στις 25 Νοεμβρίου θα περάσει και πάλι το κατώφλι της 35ης ανακρίτριας η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί για τις δολοφονίες των δυο μικρότερων παιδιών της, Ίριδα και Μαλένα.

Η 33χρονη ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπιση της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή την οποία αντιμετωπίζει καθώς σύμφωνα με τις αρχές ευθύνεται για το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019 αλλά και της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, στρέφεται κατά των στοιχείων της δικογραφίας με τον Αλέξη Κούγια αναφερόμενος στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, το οποίο θεωρείται κομβικής σημασίας για την κατηγορία , να μιλά για «έκθεση ιδεών».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου κάνει λόγο για «ανατροπές που θα υπάρξουν στην υπόθεση» από τις οποίες θα αποδειχθεί η αθωότητα της. Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια «υπόθεση πρωτοφανούς δικαστικής πλάνης» και χαρακτηρίζει τη δίωξη «προκατασκευασμένη».

Το βλέμμα της κατηγορούμενης, πάντως, είναι στραμμένο και στην υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας τον Ιανουάριο του 2022 με τη χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας «κετεμίνη» στο νοσοκομείο Παίδων καθώς και την απόπειρα δολοφονίας τον Απρίλιο του 2021 στο νοσοκομείο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας. Και αυτό γιατί ο χρόνος για να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μετρά ήδη αντίστροφα μετά το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου που την παραπέμπει σε δίκη.