Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις για τους βιασμούς της 12χρονης μαθήτριας του Δημοτικού στον Κολωνό. Η σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού ξεκίνησε από την τρυφερή ηλικία των 11 της χρόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, από αστυνομικές πηγές, υπήρχαν «περίεργα» ραντεβού μεταξύ της μητέρας και του παιδιού με κάποιους αγνώστους, στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνού.

Ο γενικός γραμματέας αστυνομικών υπαλλήλων δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτας και η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης.

«Θα συλληφθούν αυτοί που πρέπει να συλληφθούν, αυτό είναι βέβαιο ανέφερε ο κ. Κρικέτας. Ωστόσο, έθεσε και μία άλλη διάσταση στο θέμα. «»Ποια είναι όμως η ποινική μεταχείριση μετά;» διερωτήθηκε καθώς όπως είπε « Είδαμε έναν άλλον, ο οποίος φυλακίστηκε για κακοποίηση ανηλίκου και αμέσως μετά την αποφυλάκισή του έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Πρέπει να βρει έναν τρόπο η πολιτεία, οι παιδόφιλοι να μην ξαναβγαίνουν» υπογράμμισε. Όπως είπε ο γενικός γραμματέας αστυνομικών υπαλλήλων δυτικής Αττικής, και η οικογένεια παίζει καθοριστικό ρόλο ώστε να μην συμβαίνουν τέτοιου είδους φρικιαστικά πράγματα στα ενήλικα παιδιά. «Δεν μπορεί να έρχεται το παιδί σου με ένα πανάκριβο κινητό και να μην το ρωτάς που το βρήκε» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν θα το ρωτήσεις μόνο στη περίπτωση που ξέρεις τι γίνεται και που το βρήκε» σημείωσε βάζοντας στο «κάδρο» τη μητέρα της 12χρονης. Επιπλέον ο κ. Κρικέτας έριξε την ευθύνη ακόμα και σε όσους πήγαν να συνευρεθούν με το κοριτσάκι, χωρίς να προχωρήσουν στις αποτρόπαιες πράξεις, χωρίς ωστόσο να το καταγγέλλουν. «Φυσικά και έχουν ευθύνη και αυτοί. Πώς βλέπεις το έγκλημα και δεν το καταγγέλλεις» τόνισε.

«Είναι πάρα πολλά τα στοιχεία που πρέπει να σταθούμε», είπε από την πλευρά της, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου για την φρικιαστική υπόθεση του Κολωνού. «Ένα παιδάκι 10, 11 χρονών πρέπει να παίζει στις παιδικές χαρές και όχι να βρίσκεται σε αυτό το σημείο είπε αρχικά η ψυχολόγος.

«Σε κάθε κοινωνία συμβαίνουν τα εγκλήματα, που είναι στον χαρακτήρα τους να συμβαίνουν» σημείωσε. Και εξήγησε «Εδώ τι βλέπουμε; Παραμελημένα παιδιά, παιδιά στα οποία υπάρχει χώρος να μπούνε ξένοι. Γιατί ο παιδόφιλος «χτίζει» ένα προφίλ και βρίσκει παιδιά στα οποία υπάρχουν κενά οικογενειακά, παιδιά στα οποία η οικογένεια δεν είναι δίπλα» τόνισε η κυρία Αργυρίου. «Οι γονείς ασχολούμαστε με τις δουλείες και όχι με τα παιδιά» ανέφερε μεταξύ άλλων η ψυχολόγος.