Για σήμερα (4/10) είναι προγραμματισμένη η 5η συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον άλλοτε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, με τον οποίο στη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης του Ειδικού Δικαστηρίου έγινε η αρχή της αποδεικτικής διαδικασίας ως πρώτος μάρτυρας.

Εκείνος κατέθεσε για την αναφορά βουλευτών του ΚΙΝΑΛ το 2017, σε βάρος του υπουργού Υγείας – εκείνη την περίοδο – Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την παράλειψή του να τιμολογηθούν φάρμακα δύο χρόνια πριν, δηλαδή το 2015.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα αυτή η αναφορά δεν διαβιβάστηκε εγκαίρως τη Βουλή και ως εκ τούτου οποιαδήποτε πιθανή ποινική ευθύνη του κ. Κουρουμπλή, παραγράφηκε.

Ο πρώην υπουργός επέρριψε την ευθύνη στην κα. Τουλουπάκη λέγοντας ότι «δεν έπραξε το καθήκον της». Επιπλέον, για τον πρώην υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων, τόνισε πως «αντικειμενικά ωφελήθηκαν οι εταιρείες, αλλά δεν ξέρω αν είχε δόλο».

Στο μεταξύ, σε ερωτήσεις που του έγιναν για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κι αν εκείνος θα μπορούσε να «κρύβεται» πίσω από την απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως δεν γνωρίζει.

Πλέον, η κατάθεση του κ. Λοβέρδου θα συνεχιστεί με υποβολή ερωτήσεων από την πλευρά της υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου. Παράλληλα, οι επόμενοι μάρτυρες που αναμένεται να καταθέσουν είναι η κα. Εύη Χριστοφιλοπούλου που κατέθεσε την αναφορά μαζί με τον κ. Λοβέρδο καθώς και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.