Δεκτό έκανε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας το αίτημα για διακοπή της δίκης της υπεράσπισης του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ενός ανήλικου κοριτσιού.

Ο 70χρονος μουσικός, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών και είναι ελεύθερος με όρους. Ο κατηγορούμενος θα περάσει και πάλι το κατώφλι του Εφετείου στις 17 Μάιου 2022, ημέρα που όρισε το δικαστήριο για να ξεκινήσει, ουσιαστικά, η εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο μουσικός, σύμφωνα με την κατηγορία, αποπλάνησε ένα κορίτσι 6 ετών στο σπίτι του στον Ωρωπό κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013. Το 2013 το παιδί εξομολογήθηκε στην μητέρα του τι βίωνε στο σπίτι του ντράμερ και ακολούθησε η καταγγελία στην αστυνομία. Αρχικά, εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα για τον 70χρονο καθώς κρίθηκε ότι ήταν ανεπαρκείς οι ενδείξεις σε βάρος του. Ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών, άσκησε έφεση αξιολογώντας ως ελλιπώς αιτιολογημένο το επίμαχο βούλευμα με αποτέλεσμα ο μουσικός να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και να καταδικαστεί.

Αντιμέτωπος με νέα κακουργήματα

Η αποκάλυψη της υπόθεσης του κοριτσιού οδήγησε και άλλες νεαρές γυναίκες να καταγγείλουν τον 70χρονο ο οποίος, πλέον, είναι αντιμέτωπος και με νέα κακουργήματα. Ο αρμόδιος εισαγγελέας, μετά την διενέργεια έρευνας, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του μουσικού για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Οι κατηγορίες αφορούν σε πέντε κορίτσια που έχουν καταγγείλει ότι ο κατηγορούμενος τα παρενόχλησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2013. Παράλληλα, οι καταγγελίες τριών ακόμη γυναικών σε βάρος του ντράμερ μπήκαν στο αρχείο, λόγω παραγραφής. Ο 70χρονος αναμένεται να κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.