Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη νέα κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ κάθεται στο εδώλιο του Εφετείου προκειμένου να δικαστεί για αποπλάνηση ενός κοριτσιού 8 ετών. Ο 70χρονος μουσικός, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε κάθειρξη 12 ετών αφέθηκε ελεύθερος με όρους και τώρα η υπόθεση δικάζεται και πάλι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Το κορίτσι, που σήμερα βρίσκεται στην εφηβεία, αποκάλυψε στη μητέρα της, το 2013, ότι ο 60χρονος τότε μουσικός και γείτονας τους σε παραθεριστική περιοχή της ανατολικής Αττικής, «κάθε φορά που πήγαινε στο σπίτι του, του έβαζε παιδικές ταινίες και βιντεοκλίπ, και όσο αυτό παρακολουθούσε εκείνος τη θώπευε, ενώ άλλες φορές έβαζε το χέρι του κοριτσιού στα γεννητικά του όργανα».

Οι γονείς του παιδιού απευθύνθηκαν στην αστυνομία και η 8χρονη περιέγραψε, σε εξειδικευμένη πραγματογνώμονα αξιωματικό, όσα έζησε. Αρχικά, εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα για τον κατηγορούμενο καθώς κρίθηκε ότι ήταν ανεπαρκείς οι ενδείξεις σε βάρος του. Ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών, άσκησε έφεση αξιολογώντας ως ελλιπώς αιτιολογημένο το επίμαχο βούλευμα με αποτέλεσμα ο μουσικός να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και να καταδικαστεί.

Μαθήτρια της Β Λυκείου σήμερα το κορίτσι δεν θα βρεθεί στο Εφετείο αλλά η κατάθεση της θα διαβαστεί από το δικαστήριο. «Το ότι μίλησα εγώ και το ότι ασχολήθηκε ο κόσμος με την υπόθεσή μου, μακάρι να βοήθησε τις άλλες κοπέλες να μιλήσουν. Ευχαριστώ επίσης τους δημοσιογράφους που σεβάστηκαν ότι είμαι μικρή. Πρέπει να το ακούσουν πολλά άλλα κορίτσια στην ηλικία μου ή και μεγαλύτερα και να μη φοβηθούν αν κάτι τέτοιο τους συμβαίνει τώρα ή τους έχει συμβεί» ήταν το μήνυμα που έστειλε το νεαρό κορίτσι μιλώντας στο Mega. «Αυτό που μου συνέβη δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Θυμάμαι ακόμη και τη μυρωδιά του σπιτιού αυτού του ανθρώπου, το πρόσωπό του. Έμαθα μετά ότι υπάρχουν και πολλά άλλα κορίτσια που μόνα τους βγήκαν κι αυτά και μίλησαν για το τι τους έκανε. Θέλω να πω σε όλους ότι από αυτή την ιστορία βγήκα πιο δυνατή και έμαθα να προστατεύομαι» σημείωσε στην συγκλονιστική της εξομολόγηση.

Νέες διώξεις

Ντράμερ

Η αποκάλυψη της υπόθεσης του κοριτσιού οδήγησε και άλλες νεαρές γυναίκες να καταγγείλουν τον 70χρονο ο οποίος, πλέον, είναι αντιμέτωπος και με νέα αδικήματα. Ο αρμόδιος εισαγγελέας, μετά την διενέργεια έρευνας, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του μουσικού για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Οι κατηγορίες αφορούν σε πέντε κορίτσια που έχουν καταγγείλει ότι ο κατηγορούμενος τα παρενόχλησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2013.

Παράλληλα, οι καταγγελίες τριών ακόμη γυναικών σε βάρος του ντράμερ μπήκαν στο αρχείο, λόγω παραγραφής. Ο 70χρονος αναμένεται να κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία.