Στο Εφετείο μεταφέρεται σήμερα η πολύκροτη υπόθεση του γνωστού ντράμερ που καταδικάστηκε το 2019, σε πρώτο βαθμό, σε κάθειρξη 12 ετών για την αποπλάνηση 8χρονου κοριτσιού. «Αυτές οι πράξεις πρέπει να εντοπίζονται και να τιμωρούνται το συντομότερο δυνατόν» τονίζει στο Newsbeast o ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου και δικηγόρος της οικογένειας της κοπέλας που πλέον είναι μαθήτρια της Β΄ Λυκείου.

Οι καταγγελίες σε βάρος του 70χρονου πλέον μουσικού έχουν πάρει τη μορφή καταιγίδας ενώ πριν από λίγα μόλις εικοσιτετράωρα σε βάρος του ασκήθηκε νέα κακουργηματική δίωξη καθώς πέντε κορίτσια κατήγγειλαν ότι τα παρενόχλησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2013.

«Σήμερα ξεκινά η μετ΄ αναβολή δίκη κατά του κατηγορουμένου ντράμερ για την τέλεση γενετήσιων πράξεων (όπως λέγεται με τον καινούργιο Ποινικό Κώδικα) κατά ανηλίκου κάτω των 12 ετών με θύμα μία ανήλικη που μεταξύ 2011 και 2013 ήταν έξι έως οκτώ ετών. Ο κατηγορούμενος τέλεσε ασελγείς πράξεις σε βάρος της έτσι όπως λέγονταν οι γενετήσιες πράξεις τότε» επισημαίνει στο Newsbeast o ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου λίγο πριν περάσει την πόρτα του Εφετείου όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του μουσικού.

«Η ανακάλυψη της είδησης για πρώτη φορά και η ανάδειξή της είχε ως αποτέλεσμα θύματα άλλα του ίδιου κατηγορουμένου ανεξάρτητα μεταξύ τους, σε χρόνους ανεξάρτητους μεταξύ τους αλλά και μερικούς ίδιους να ζητήσουν να κάνουν μήνυση όντως πλέον ενήλικες. Κάποια θύματα ακόμη είναι και ανήλικα» σημειώνει ο δικηγόρος της οικογένειας της κοπέλας που προχώρησε στην πρώτη καταγγελία και πλέον είναι μαθήτρια της Β΄ Λυκείου.

Ντράμερ

«Τα ενήλικα λοιπόν θύματα που δεν σχετίζονται με την πρώτη περίπτωση, δεν τη γνωρίζουν και ήρθαν και υπέβαλαν μήνυση ήταν πέντε. Μετά όμως από τις καταθέσεις και τη μυστική προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθη για δύο εβδομάδες, μετά από υποδειγματική ευαισθητοποίηση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος με απόλυτη μυστικότητα διενήργησε τάχιστα τις καταθέσεις των θυμάτων, ήρθαν και άλλα θύματα. Κάποιες περιπτώσεις ήταν παραγεγραμμένες, το γνωρίζαμε αυτό, αλλά αφήσαμε τις καταθέσεις να καταγραφούν ακριβώς για να καταγραφεί το εύρος της δράσης» μας λέει ο Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου.

«Μετά την ολοκλήρωση της μυστικής προκαταρκτικής η εξέταση έγινε και κατεπείγουσα επειδή υπάρχουν πράξεις που πρέπει να του αποδοθούν μέσα στο 2022 λόγω 15ετίας. Υπάρχουν και νεότερες βέβαια πράξεις που δεν έχουν κανένα πρόβλημα παραγραφής αλλά κάποιες είναι μέσα στη 15ετία, πρέπει να του αποδοθούν μέσα στο έτος» εξηγεί.

«Προσπαθεί να πει ότι όλα είναι ψέματα, όλα τα φαντάστηκαν»

Όπως υπογραμμίζει ο δικηγόρος της οικογένειας της κοπέλας αφού ολοκληρώθηκε η προανακριτική εξέταση ο κατηγορούμενος έδωσε εξηγήσεις. «Στις εξηγήσεις του ήδη διαψεύδεται από το γεγονός ότι προσπαθεί να πει ότι όλα είναι ψέματα, όλα τα φαντάστηκαν, όλες ενώθηκαν για έναν άδηλο σκοπό … για να τον εξοντώσουν.

Διαψεύδεται ήδη από δημοσιεύματα άλλων τοπικών εφημερίδων τόπου τέλεσης κάποιων πράξεων, στην Ηλεία. Διαψεύδεται από το δημοσίευμα ότι πράγματι είχαν καταλάβει ότι κάτι είχε συμβεί εκεί και τον έδιωξαν από έναν τόπο αναψυχής όπου πήγαινε τα καλοκαιρία. Έχει διαψευσθεί και σε μέρος των πράξεων που αρνείται» αναφέρει ο Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου.

Γυναίκα κρατάει το κεφάλι της στα χέρια της

«Πρόκειται πραγματικά για μία περίπτωση που προφυλάχτηκε από όλους τους παράγοντες της δίκης η μυστικότητα της διαδικασίας»

«Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι πρόκειται πραγματικά για μία περίπτωση που προφυλάχτηκε από όλους τους παράγοντες της δίκης η μυστικότητα της διαδικασίας η οποία πρέπει να τηρείται σε κάθε τέτοια περίπτωση, σε κάθε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η προδικασία. Έχει χαρακτηριστεί κακουργηματικό το υλικό αυτό το οποίο συγκεντρώθηκε από τις καταθέσεις (αφού αφαιρέθηκαν οι παραγεγραμμένες)» αναφέρει ο Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου.

«Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικους άπαξ, κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων άπαξ κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση. Η δεύτερη πράξη έχει κατώτατο όριο τέλεσης τα 10 έτη» προσθέτει ο δικηγόρος.

Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Ο ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου

«Η συμβολή αυτών των γυναικών είναι καταλυτική στο να σπάσει το απόστημα της σιωπής»

«Η συμβολή αυτών των γυναικών που με θάρρος κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τα κοινωνικά, τα προσωπικά τους ή όποια άλλα και να φτάσουν να καταγγείλουν είναι καταλυτική στο να σπάσει πλέον το απόστημα της σιωπής και να δοθεί το μήνυμα ότι τέτοιες πράξεις κατά της ανηλικότητας, που τελούνται με ιδιαίτερη μεθοδολογία η οποία στην ουσία εξουδετερώνει τους ενηλίκους πρέπει να εντοπίζονται, να καταγγέλλονται και να τιμωρούνται το συντομότερο δυνατόν» σημειώνει ο ποινικολόγος Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου.

«Δεν είναι πλέον θέμα ούτε ιδιαιτερότητας, ούτε σεξουαλικής απόκλισης. Εδώ έχουμε κακουργηματικές πράξεις που διαταράσσουν την ανηλικότητα σε ένα πάρα πολύ ευαίσθητο χρονικό πλαίσιο» διαμηνύει.

«Όταν είσαι έξι, οκτώ, δέκα, δώδεκα ετών δημιουργείται ο πυρήνας της προσωπικότητας και ένα από τα κομμάτια της αυτοδιάθεσης είναι η σεξουαλική η οποία κατασπαράζεται με την επιτηδευμένη επέμβαση αυτού του τύπου για να μην ξέρει το παιδί εάν είναι σοβαρό αυτό που γίνεται, εάν επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται κατά πόσο πρέπει να το πει ή να μην το πει, κατά πόσο πρέπει να πει ”όχι” και να το καταγγείλει ή πρέπει να το κρατήσει μυστικό όπως έλεγαν και λένε οι δράστες αυτών των εγκλημάτων. Είναι λοιπόν η ώρα να μπορέσει να σπάσει αυτό το απόστημα και στην Ελλάδα και να γίνεται πιο ευχερής η καταγγελία προς τις Αρχές» επισημαίνει κλείνοντας ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης κοπέλας.

Γυναίκα σε σκοτεινό φόντο

Το χρονικό της υπόθεσης που σόκαρε το πανελλήνιο

Ο μουσικός κατηγορείται πως επί περίπου 1,5 χρόνο το χρονικό διάστημα μεταξύ 2011 και 2013 προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του κοριτσιού που τότε πήγαινε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Αφορμή ώστε να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης η υπόθεση αποτέλεσε η καταγγελία της ανήλικης που έγινε περίπου έναν μήνα μετά την τελευταία φορά που την πλησίασε.

Ο ντράμερ που ανήκε για χρόνια στους Πυξ Λαξ το 2019 κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία 5-2. Πέντε δικαστές και ένορκοι ήταν υπέρ της καταδίκης του ενώ δύο δήλωσαν πως έχουν αμφιβολίες. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τι απάντησαν για την υπόθεση του ντράμερ οι Πυξ Λαξ

Με ανακοίνωσή τους στο Facebook οι Πυξ Λαξ, πριν από περίπου ήδη μήνες όταν και είδε το φως της δημοσιότητας η υπόθεση, πήραν θέση για το περιστατικό αναφέροντας πως «ο συγκεκριμένος μουσικός έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του».

«Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σε αυτή την οικογένεια και σε αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά» τόνισε τότε το συγκρότημα.

Ντράμερ

Το συγκρότημα στις 9 Μαρτίου μέσω των δικηγόρων του ζήτησε την πλήρη και μόνιμη αποσύνδεση του ονόματατός του από τον πρώην ντράμερ.

Στην ανακοίνωση τους οι Πυξ Λαξ υπογραμμίζουν πως η συνεργασία τους με τον μουσικό έχει διακοπεί εδώ και χρόνια και ότι παντού αναφέρεται ως πρώην ντράμερ τους έχοντας αρνητικό αντίτυπο στους ίδιους, στην υπόληψή τους αλλά και στην καλλιτεχνική δραστηριότητα τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Πυξ Λαξ:

«Ενεργώντας στο παρόν ως πληρεξούσιες δικηγόροι των Φίλιππου Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στα εξής:

Το τελευταίο διάστημα το συγκρότημα έχει υποστεί μία συνεχή και άνευ προηγουμένου συκοφαντία, καθώς συνδέεται με τις ειδεχθείς πράξεις ενός πρώην συνεργάτη του, του Γιώργου Γιαννόπουλου, χωρίς κανένα λόγο, πλην της αθέμιτης προσέλκυσης αναγνωστών.

Έχουμε ήδη επισημάνει ότι ο Γιώργος Γιαννόπουλος τα τελευταία 18 χρόνια συνεργάστηκε με το συγκρότημα μία άνοιξη (2012) και δύο καλοκαίρια (2011 και 2018), στα οποία μάλιστα ανυποψίαστοι είχαμε μαζί μας και τις ανήλικες κόρες μας που έπαιζαν στα καμαρίνια!

Ακόμα και τις περιόδους που συνεργαζόταν μαζί μας, ο εν λόγω ντράμερ δεν συμμετείχε σε καμία ηχογράφησή μας, ενώ ο όποιος «χώρος» του δινόταν σε φωτογραφήσεις και οπτικοποιήσεις γινόταν από λόγους αβρότητας, όπως κάνουμε και με όλους τους συνεργάτες μας.

Αντιθέτως, όλο αυτό το διάστημα, ο Γιώργος Γιαννόπουλος έχει συνεργαστεί με πολλούς και γνωστούς καλλιτέχνες, χωρίς ωστόσο να έχει αναφερθεί κανένα άλλο όνομα, πλην του δικού μας.

Έτσι, ο ”πρώην ντράμερ”, που έχει και όνομα και πρόσωπο, αναφέρεται συνεχώς και επανειλημμένως μαζί το όνομα του συγκροτήματός μας και με ταυτόχρονη προβολή και της δικής μας εικόνας.

Ως εκ τούτου, η σύνδεσή μας (τόσο μέσω του συγκροτήματος, αλλά και ατομικά) με πράξεις που στην πραγματικότητα ουδεμία σχέση έχουμε και για έναν συνεργάτη του απώτερου παρελθόντος, γίνεται για άλλους λόγους, σκοπιμότητας. Ταυτόχρονα δε με τη δική μας διαβολή, συκοφαντούνται και οι λοιποί πρώην ντράμερ μας (πάνω από 10 στον αριθμό), αλλά και ο νυν, που πλέον επιφυλάσσονται ρητώς.

Επισημαίνουμε δε ότι όλα τα ανωτέρω λαμβάνουν χώρα εν όψει της έναρξης της περιοδείας μας, η οποία γίνεται μετά από δύο χρόνια ανεργίας για όλους τους εμπλεκόμενους μουσικούς και τους τεχνικούς. Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες εργαζόμενοι, που αναμένουν την περιοδεία αυτή για λόγους πραγματικής επιβίωσης, βλέπουν τη δουλειά τους να γίνεται σήμερα ιδιαίτερα επισφαλής μετά τα παραπάνω συκοφαντικά δημοσιεύματα.

Η συνέχιση, επομένως, της σύνδεσης του συγκροτήματός μας με τις πράξεις του Γιώργου Γιαννόπουλου συνιστά πλέον εσκεμμένη κατασυκοφάντηση, δυσφήμηση, εκφεύγει από κάθε έννοια ενημέρωσης του κοινού, καθίσταται επιβλαβής τόσο για εμάς, όσο και για το σύνολο των συνεργαζόμενων με εμάς ατόμων και σας γνωστοποιούμε ότι κάθε αναπαραγωγή και επαναδημοσίευση των ανωτέρω θα αντιμετωπίζεται πλέον με άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

ΜΑΡΙΑ Μ. ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ

ΙΩΑΝΝΑ Π. ΛΑΧΑΝΑ».