Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων των κυβερνήσεων του Ισραήλ και του Λιβάνου, με βασικό αντικείμενο την εκεχειρία που λήγει την Κυριακή, χαρακτηρίστηκαν «θετικές» και θα συνεχιστούν, όπως ήταν προγραμματισμένο, και σήμερα για δεύτερη ημέρα, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

«Είχαμε μια ολόκληρη ημέρα παραγωγικών και θετικών συνομιλιών, που διήρκεσαν από τις 09:00 ως τις 17:00 (σ.σ. τοπικές ώρες· 16:00 ως 00:00 ώρες Ελλάδας). Θα είναι χαρά μας να συνεχίσουμε αύριο και ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα» αφού ολοκληρωθεί η δεύτερη ημέρα των διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Όπως γνωστοποιήθηκε, οι συνομιλίες είχαν διάρκεια από τις 09:00 έως τις 17:00 τοπική ώρα, δηλαδή μεταξύ 16:00 και μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η πρώτη ημέρα των επαφών κύλησε σε θετικό και παραγωγικό κλίμα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είχαμε μια ολόκληρη ημέρα παραγωγικών και θετικών συνομιλιών, που διήρκεσαν από τις 09:00 ως τις 17:00».

Τόνισε επίσης ότι ο προγραμματισμός των διαβουλεύσεων προβλέπει τη συνέχισή τους και σήμερα.

«Θα είναι χαρά μας να συνεχίσουμε αύριο και ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα» μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου επαφών, πρόσθεσε.