Φωτογραφίες από το κελί στο οποίο κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας. Το κελί στις φυλακές Κορυδαλλού, στο οποίο κρατείται η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης, είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ασφάλεια της κρατούμενης.

Υπό το φόβο ότι μπορεί να επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή της, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, έχουν αφαιρεθεί κορδόνια και σεντόνια ενώ όσον αφορά στο κρεβάτι της είναι πακτωμένο και το στρώμα του έχει αντικατασταθεί με ένα ειδικό που δεν μπορεί να πάρει φωτιά. Τα σκίτσα που διακρίνονται στις φωτογραφίες, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Πρώτο Θέμα», είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από προηγούμενες γυναίκες που κρατούνταν στο κελί.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η ίδια δεν περίμενε να προφυλακιστεί και για αυτό τον λόγο δεν είχε πάρει μαζί της βασικά είδη, όπως για παράδειγμα σαπούνι.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται επίσης το καρτοτηλέφωνο στο οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου περνά τις περισσότερες ώρες του προαυλισμού της.

Ρούλα Πισπιρίγκου – Μαυροειδάκος: Δεν θα είναι πάντα σε κελί απομόνωσης – Τι προβλέπεται

Για το κελί στο οποίο κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.  Όπως ανέφερε, δεν διαφέρει σε κάτι από τα κελιά των υπόλοιπων κρατουμένων, πέρα από το γεγονός ότι είναι μόνη της. «Το συγκεκριμένο κελί έχει μια διαμόρφωση κελιού απομόνωσης. Ό,τι συμβαίνει εκεί είναι για το χρονικό διάστημα της προφυλάκισης της, μέχρι το διάστημα των 18 μηνών που θα οδηγηθεί υποχρεωτικά σε δίκη. Δεν είναι δυνατό να μείνει εκεί για πάντα» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτό συνέβη, καθώς «αυτή τη στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι το πιο μισητό πρόσωπο στην Ελλάδα και στις φυλακές ισχύει και ο άγραφος νόμος. Στο παρελθόν κρατούμενοι είχαν δεχτεί βιαιοπραγίες και είχαν χάσει και τη ζωή τους. Σε κάποιες άλλες φυλακές, αν μεταφερθεί πιθανόν να υπάρξουν αντιδράσεις. Αυτό θα το δει η γενική γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής και θα λάβει τα μέτρα της» επισήμανε.