Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται το περιβόητο τάμπλετ που θάφτηκε με τη μικρή Τζωρτζίνα, με τις αρμόδιες αρχές να αναμένεται να το εξετάσουν για να δουν αν μπορούν να προκύψουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης των νεκρών παιδιών από την Πάτρα που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίζεται ότι έθαψε το τάμπλετ μαζί με τη μικρή, καθώς ήταν το αγαπημένο της αντικείμενο.

«Κάθε παιδί το θάψαμε με τα αγαπημένα του αντικείμενα. Στη Μαλένα ήταν ένα αρκουδάκι, στην Ίριδα πάλι αρκουδάκι και στην Τζωρτζίνα το τάμπλετ. Έπαιζε με αυτό και χαιρόταν, γελούσε παρά την εγκεφαλοπάθεια», ανέφερε η προφυλακισθείσα, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης ισχυρίζεται ότι ήταν επιθυμία της κατηγορουμένης να θαφτεί η μικρή μαζί με το τάμπλετ.

Ο «γρίφος» της κεταμίνης

Ένα άλλο ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας είναι η κεταμίνη που εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, με τις αρχές να εκτιμούν ότι η έρευνα γύρω από τη διαδρομή του φαρμάκου μέχρι να φτάσει στην 9χρονη θα αποκαλύψει κι άλλα στοιχεία.

Παράλληλα, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να καταθέσουν για την υπόθεση και οι γιατροί από την Πάτρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα από ιατρικά έγγραφα -τα οποία ήταν πριν αποκαλυφθεί η κεταμίνη- φαίνεται ότι οι επιστήμονες απέδιδαν κάποια από τα «περίεργα» επεισόδια της Τζωρτζίνας σε αναισθητικά φάρμακα.

Οι γιατροί θα καταθέσουν στην 18η τακτική ανακρίτρια, ενώ μεταξύ άλλων θα πουν ότι η 9χρονη ανέβαζε υψηλό πυρετό για πολύ λίγο, κάτι που μπορεί να προκληθεί από τη χορήγηση αναισθητικής ουσίας.

Λέων: Φαίνεται ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια και στους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Μιλώντας στο MEGA, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που εξετάζονται εκ νέου, μετά τα στοιχεία που απέδειξαν πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι εγκληματική ενέργεια.

Ο κ. Λέων είπε πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν το ίδιο και για τους δύο πρώτους θανάτους, με τον ίδιο μηχανισμό, αυτόν της έλλειψης οξυγόνου.

«Όσον αφορά το πρώτο παιδί, νομίζω την απάντηση και τη λύση πέρα από την τριμελή επιτροπή, θα δώσει και ο καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής, Μανώλης Αγαπητός και αυτό γιατί τα εύρημα, σε ό,τι αφορά τη Μαλένα είναι αυτά που ανέδειξε ο ίδιος» επισήμανε ο κ. Λέων.

Στην πρώτη έκθεση έχουμε προβλήματα με την καταγραφή της αιτίας θανάτου, καθώς άλλο έχει καταγράψει ο παθολογοανατόμος και άλλο ο ιατροδικαστής, εξήγησε ο κ. Λέων.

Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στη λήψη των δειγμάτων, με τον ιατροδικαστή να τονίζει πως ένα βασικό και ζωτικό όργανο από το οποίο πρέπει να ληφθεί δείγμα είναι ο εγκέφαλος, κάτι το οποίο δε συνέβη στην πρώτη περίπτωση.

Αναφορικά με τον θάνατο της Ίριδας, ο κ. Λέων είπε πως τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.

Σχετικά με τη χθεσινή ανάσυρση του τάμπλετ, o ιατροδικαστής ανέφερε πως η διαδικασία δεν έχει ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και αφορά αποκλειστικά την αστυνομία καθώς ενδέχεται να αποκαλύψει στοιχεία για την πορεία της κεταμίνης.