Περισσότερες λεπτομέρειες που σχετίζονται με την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες πριν απολογηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μιλώντας στην εφημερίδα Πελοπόννησος, γιατρός, που είχε βάρδια στο Καραμανδάνειο την ημέρα που η 9χρονη είχε υποστεί ανακοπή κι ένας αναισθησιολόγος κατάφερε να την επαναφέρει στη ζωή μετά από 55 λεπτά, μίλησε για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Γύρισε η μητέρα προς το μέρος μου, την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του κι ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, είπε: “Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποψιαζόταν ότι ο Δασκαλάκης συνεργαζόταν με το Ανθρωποκτονιών

Την ώρα που η έρευνα της Αστυνομίας βρισκόταν σε εξέλιξη, η κατηγορούμενη μητέρα για το φόνο της κόρης της Τζωρτζίνας υποψιαζόταν ότι ο Μάνος συνεργάζεται με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, δίνοντας πληροφορίες που θεωρούσε ότι την έβλαπταν.

Πληροφορίες της εφημερίδας Πελοπόννησος αναφέρουν ότι είχε εξωτερικεύσει τις υποψίες της στην μητέρα της και την αδελφή της, αλλά και σε άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός της, τα οποία εμπιστευόταν. Και μάλιστα, αναζητούσε τρόπους παρακολούθησης του Μάνου για να «τσεκάρει» αν ανεβαίνει τα σκαλιά της ΓΑΔΑ ή συναντιέται με αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

«Πες τα όλα για τον Μάνο»

Κατά την τελευταία επίσκεψή τους στην ΓΑΔΑ, η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας την πίεσαν «να μιλήσει και να πει τα πάντα κατά του Μάνου».

«Σ’ έχει ξεφτιλίσει παιδάκι μου, δεν το καταλαβαίνεις; Σ’ έχει σπάσει στο ξύλο τόσες φορές. Σ’ έφερε εδώ που βρίσκεσαι σήμερα. Πόσο παρακάτω ακόμη θα σε σπρώξει;».

Αυτές ήταν οι κουβέντες της μάνας στη Ρούλα, τις οποίες η πρώτη μετέφερε σε άτομα της εμπιστοσύνης της, στις επικοινωνίες που είχε μαζί τους τις τελευταίες ώρες.

Σε μια χθεσινή επαφή της η μητέρα της Ρούλας έδειχνε απογοητευμένη:

«Τι να πεις γι’ αυτό το παιδί; Είναι τόση η “ψύχωση” που έχει με τον Μάνο και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δεν μας ακούει…», ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή των λεγομένων της στην στον συνομιλητή της…