Το μήνυμα ότι η Allianz Ελλάδος στρέφεται με μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα των συντάξεων, βασιζόμενη στη νέα γενιά συνταξιοδοτικών λύσεων, πέρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος και CEO της εταιρείας, Πέτρος Παπανικολάου, μιλώντας στη φετινή Συνάντηση Εργασίας Πρακτόρων, καθώς και Μεσιτών – μελών του ΣΕΜΑ, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Παπανικολάου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο συνταξιοδοτικό περιβάλλον της χώρας, υπογραμμίζοντας τις αδυναμίες του, καθώς και τις αντικειμενικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν σήμερα τα ταμεία ασφάλισης προκειμένου να προσφέρουν συντάξεις οι οποίες να ανταποκρίνονται στις βασικές ανάγκες των συνταξιούχων, ενώ επέμεινε ιδιαίτερα στην πραγματικά δυσχερή οικονομική θέση στην οποία θα βρεθούν οι συνταξιούχοι του μέλλοντος.

«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον», είπε ο κ. Παπανικολάου, «η Allianz Ελλάδος, έχει τις δυνατότητες και προσφέρει ουσιαστικές λύσεις σε όσους αναζητήσουν τρόπους διασφάλισης των μελλοντικών τους συντάξεων».

Δεν παρέλειψε δε, να σχολιάσει τις θετικές επιδόσεις της εταιρείας στον κλάδο Ζωής και ιδιαίτερα στον τομέα των προϊόντων Προστασίας, Σύνταξης και Αποταμίευσης, όπου στο εννεάμηνο του 2010 η παραγωγή αυξήθηκε κατά 9,5%, ενώ αντίστοιχα κατά 2,6% αυξήθηκε η παραγωγή σε προϊόντα Υγείας και Ατυχημάτων.

Στο ίδιο διάστημα, η Allianz Ελλάδος βελτίωσε στο σύνολο του κλάδου Ζωής την παραγωγή της κατά 2,6% στα 85,7 εκατ. ευρώ, και το συνολικό της χαρτοφυλάκιο κατά 12,3% στα 173,1 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος σε πρόσφατη μελέτη της Allianz Global Investors, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ανάγκη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ο κ. Παπανικολάου επεσήμανε πως «οι αδυναμίες του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει με τα νέα οικονομικά δεδομένα, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για πρόβλεψη πρόσθετης σύνταξης για όλους».