Τρεις Έλληνες, δύο άντρες και μία γυναίκα, προσήχθησαν το πρωί του Σαββάτου (5/3) στη ΓΑΔΑ, με την ΕΛ.ΑΣ. να εξετάζει τη συμμετοχή τους στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Οι τρεις ύποπτοι βρίσκονται ενώπιον των αστυνομικών της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι οποίοι και έχουν αναλάβει την προανάκριση.

Υπενθυμίζεται πως οι απαγωγείς του επιχειρηματία τον άφησαν ελεύθερο την Παρασκευή, εξέλιξη που πηγές της ΕΛ.ΑΣ. περιέγραψαν στο Newsbeast ως «βασική επιδίωξη». «Αυτό έγινε. Πλέον ρίχνουμε το βάρος στο να εντοπίσουμε τους δράστες της απαγωγής και να τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη», προσέθεταν.

Αμέσως μετά την απελευθέρωση του 40χρονου και αφού διασφαλίστηκε η ασφάλεια του, ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας σε Δυτική και Βορειοανατολική Αττική, αλλά και στα Μεσόγεια, προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα που από τις 29 Δεκεμβρίου 2021 κρατούσαν όμηρο τον Γιώργο Κυπαρίσση.

Oι ίδιες πηγές εμφανίζονταν αισιόδοξες δε, ότι θα φτάσουν στα ίχνη τους, για δύο λόγους: α) γιατί έχουν κάποια στοιχεία στα χέρια τους και β) γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι ελάχιστες απαγωγές στη χώρα μας μένουν ανεξιχνίαστες.

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφτηκε σήμερα τη ΓΑΔΑ προκειμένου να ενημερωθεί τόσο για την υπόθεση της απαγωγής όσο και για άλλα θέματα.

Δεν είδε τα πρόσωπά τους

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Κυπαρίσσης έχει δώσει ήδη την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, ενώ είναι βέβαιο ότι θα ξαναπεράσει από τη ΓΑΔΑ τις επόμενες ημέρες για να εισφέρει με όσα περισσότερα θυμάται τις έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς δεν επέτρεψαν στον επιχειρηματία ούτε στιγμή να δει τα πρόσωπά τους, ενώ η απελευθέρωσή του έγινε με τρόπο «επαγγελματικό».