Ο καιρός γίνεται άστατος τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με βροχές να αναμένονται σε αρκετά μέρη της επικράτειας, ανάμεσα τους και η Αττική. Παρόλα αυτά, το σκηνικό σύντομα θα αλλάξει και θα επικρατήσει και πάλι ηλιοφάνεια.

Πιο αναλυτικά, με βάση όσα είπε στο δελτίο καιρού για την ΕΡΤ3, το Λεκανοπέδιο θα πλήξουν ψιχάλες το πρωί της Τετάρτης (16/2), ενώ το βράδυ προς το ξημέρωμα της Πέμπτης (17/2) θα εκδηλωθούν βροχές, που θα κρατήσουν μέχρι και το πρωί.

Παράλληλα, φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ συννεφιά θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

Παρόλα αυτά, από την Παρασκευή (18/2) και ιδιαίτερα το Σάββατο (19/2) ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη την χώρα, ενώ αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου στην ΕΡΤ3:

Ο καιρός της Τετάρτης

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει για την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, πως αναμένονται λίγες τοπικές βροχές αρχικά σε περιοχές της βορειοδυτικής και βόρειας χώρας. Από το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και από το βράδυ καταιγίδες.

Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως στο Ιόνιο, σε παράκτια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας και νότια τμήματα της Πελοποννήσου και κατά τόπους θα είναι ισχυρές με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 4 έως 17, στη Θεσσαλία από 3 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 18-19 βαθμούς.