Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, το μεσημέρι της Δευτέρας, πήρε από τον ανακριτή ο 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της επίθεσης αυτής κατά έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Σε βάρος του ασκήθηκε -μεταξύ άλλων- δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Δεύτερη δικογραφία σε βάρος του 23χρονου

Ο 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εις βάρος του 23χρονου, αλβανικής καταγωγής, σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία, η οποία συνδέεται με τις έρευνες που διενήργησε η αστυνομία, μετά το φονικό, σε σύνδεσμο οπαδών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, του οποίου φέρεται να είναι μέλος.

Με βάση τη δικογραφία αυτή, ο εισαγγελέας τού απήγγειλε κατηγορίες για μία σειρά από πλημμεληματικές πράξεις και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου οδηγήθηκε μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή.

Οι συνδεόμενες με τα ευρήματα στον σύνδεσμο πράξεις αφορούν τα παρακάτω: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τους δύο τραυματίες της φονικής επίθεσης

Στο μεταξύ, εξιτήριο από τη Δ’ χειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» παίρνουν σήμερα τα δύο νεαρά παιδιά που τραυματίστηκαν στη φονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, οι δύο τραυματίες, φίλοι του 19χρονου, «διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου” κατά την ημέρα της γενικής εφημερίας την 01/02/2022 και εισήχθησαν στη Δ’ Χειρουργική Κλινική Α.Π.Θ». Η δε κατάσταση της υγείας τους «είναι σταθερή και βρίσκονται εκτός κινδύνου», ενώ εξέρχονται σήμερα από το νοσοκομείο με ιατρικές οδηγίες.