Το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη Μαζιώτη

Η επεισοδιακή επιχείρηση στο Μοναστηράκι


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19:45
24/05/2015
Το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη Μαζιώτη
1
loading

Την έκθεση πορίσματος Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που συνέταξε η ΕΛ.ΑΣ. για τη διερεύνηση των συνθηκών σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής».

Μέσα από το πολυσέλιδο κείμενο προκύπτει με ανάγλυφο τρόπο η αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε στην καρδιά της Αθήνας για να τεθεί υπό κράτηση ο Νο 1 καταζητούμενος τρομοκράτης της χώρας.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η επιχείρηση ξεκίνησε από τη στιγμή εντοπισμού του στο κατάστημα στο Μοναστηράκι. «Αν και αρχικά αυτός συμμορφώθηκε προς την εντολή να τους ακολουθήσει εκτός του καταστήματος για έλεγχο, εντούτοις έξωθεν αυτού και πριν καν αρχίσει ο έλεγχος αποπειράθηκε να πιάσει με το αριστερό του χέρι το τσαντάκι που έφερε περασμένο χιαστί στον κορμό, κίνηση που απέτρεψε ο ΕΦ και αμέσως ετράπη σε φυγή πετώντας», αναφέρει το πόρισμα.

Στο πόρισμα γίνεται παραδοχή ενός κρίσιμου λάθους των αστυνομικών που προσέγγισαν τον Μαζιώτη και κατάφερε να τους ξεφύγει, αφού είχαν ειδοποιηθεί από τη συνάδελφο τους της Αντιτρομοκρατικής που τον είχε εντοπίσει νωρίτερα και ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν «αναμφισβήτητα μια επονείδιστη από πλευράς χειρισμού κατάσταση για την Ελληνική Αστυνομία».

Ο Μαζιώτης κατάφερε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και άρχισε να τρέχει ανάμεσα σε εκατοντάδες ανυποψίαστους πολίτες, γεγονός που απέτρεψε τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Μαζιώτης, καταφέρνοντας προς στιγμή να εξαφανιστεί.

«Εισερχόμενος εντός ιδιωτικού υπαίθριου χώρου στάθμευσης οχημάτων σημείο, όπου έχασε για λίγο μαζί του την οπτική επαφή ο ΕΦ», αναφέρεται στο πόρισμα.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με τον Μαζιώτη να πυροβολεί έναν ειδικό φρουρό στο στήθος, τραυματίζοντάς τον, όπως περιγράφεται στο πόρισμα: «Ο Μαζιώτης πυροβόλησε μία φορά στον θώρακα τον αστυνομικό, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει σοβαρά και αμέσως μετά και δεύτερη, στον δεξιό μηρό, με αποτέλεσμα να τον ρίξει αιμόφυρτο. Ακολούθως, ο ΦΕ πυροβόλησε σκοπευμένα τον Μαζιώτη μία φορά στο δεξί χέρι, θέτοντάς τον εκτός μάχης, ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα να λήξει η καταδίωξη και το περιστατικό γενικότερα».

Από τα πυρά του τρομοκράτη του Επαναστατικού Αγώνα τραυματίστηκαν δύο αλλοδαποί τουρίστες, ο ένας από τους οποίους, είχε δηλώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει αποζημίωση, κάτι που δεν έκανε.

«Μέχρι σήμερα, από την πρεσβεία της Αυστραλίας δεν περιήλθε κάτι σε σχέση με τον Αυστραλό τραυματία τουρίστα. Αντίθετα, από πλευράς γερμανικής πρεσβείας, ο αλλοδαπός τραυματίας απέστειλε διαμέσω αυτής στο υπογράφοντα επιστολή με e-mail, αιτούμενος προς αποζημίωση το ποσό των 2.000 ευρώ», σημειώνεται στο πόρισμα της ΕΛΑΣ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΣΤΟΧΟΙ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει