Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνες τόσο για τον εντοπισμό της, όσο και για τον εντοπισμό των ανθρώπων που ενδεχομένως της παρείχαν βοήθεια για να αποδράσει.

Νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως το λουκέτο της μπαλκονόπορτας στο δωμάτιο της κ. Σταμάτη δεν είχε ίχνη παραβίασης, κάτι που στρέφει τις έρευνες στο ενδεχόμενο να υπήρχε κάποιος που βοήθησε την κ. Σταμάτη.

Μάλιστα για συνεργό είχε κάνει λόγο το πρωί ο πρόεδρος του ψυχιατρείου ο οποίος επεσήμανε ότι είναι πιθανό να είχε βοήθεια για να αποδράσει και ότι στην μπαλκονόπορτα από όπου έφυγε υπάρχει λουκέτο.

Σημειώνεται ότι η απόδραση έγινε πιθανότατα μεταξύ 1.30 και 5 το πρωί, από την μπαλκονόπορτα του θαλάμου, όπου βρέθηκε ανοιχτό, αλλά όχι παραβιασμένο, το λουκέτο. Η Βίκυ Σταμάτη έφυγε παίρνοντας όλα της τα πράγματα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετων, Ισίδωρος Ντογιακος, μετά απο εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, διέταξε εισαγγελική έρευνα για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών και τη διακρίβωση των συνθηκών της απόδρασης. Παράλληλα διατάχθηκε και κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα απο το υπουργείο Δικαιοσύνης για τυχόν ευθύνες των φρουρών που είχαν την ευθύνη της φύλαξης της Βίκυς Σταμάτη.

Μάλιστα δύο φρουροί έχουν ήδη συλληφθεί.

Η απόδραση διαπιστώθηκε τα χαράματα της Πέμπτης, κατά την αλλαγή της βάρδιας των φρουρών.

Ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, όπως επίσης η μητέρα και ο αδελφός της, απηύθυναν έκκληση «να γυρίσει αμέσως» στο παιδί της, ενώ η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της.

Ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος μίλησε μαζί της για τελευταία φορά γύρω στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, δεν έκρυψε τους φόβους του για τις τάσεις αυτοκτονίας της.

«Ηταν απογητευμένη. Με ευχαρίστησε και μου είπε ότι δεν θα πεθάνει στο Δρομοκαΐτειο, εγκαταλελειμένη και σαν τρελλή, θα είναι κοντά στο παιδί της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.