Κορυφώνεται η αγωνία για τον 34χρονο ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε χθες το πρωί στις Βρύσες Χανίων, όταν 50χρονος άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον ομάδας αστυνομικών του ΤΑΕ Αποκορώνου, επειδή έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιος του.

Ο 34χρονος ειδικός φρουρός που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Γεώργιος» των Χανίων όπου, μετά από χειρουργική επέμβαση, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου και παραμένει.

Όπως επισήμανε μιλώντας πριν από λίγο στο cretapost ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων κ. Χαράλαμπος Δουλγεράκης, ο αστυνομικός παραμένει στη ΜΕΘ και αργότερα σήμερα θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία. Τα αποτελέσματα της εξέτασης, θα μπορέσουν να δώσουν στους γιατρούς μια σαφέστερη εικόνα για την εξέλιξη της υγείας του.

Εκτός από τον ειδικό φρουρό, στη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρότερα και ένας 35χρονος υπαρχυφύλακας. Μεταφέρθηκε επίσης στο Νοσοκομείο Χανίων, με τραύματα στα κάτω άκρα και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, οδηγήθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.

Καρέ-καρέ το χρονικό της επίθεσης

Στις Βρύσες είχαν στηθεί δύο υπηρεσιακά τζιπ του ΤΑΕ Αποκορώνου για την διενέργεια ελέγχων. Ο γιος του δράστη υποβλήθηκε σε έλεγχο χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση.

Ο πατέρας που είδε το σκηνικό, «θόλωσε». Ανέπτυξε ταχύτητα με το αυτοκίνητο του και κατευθυνόμενος προς το δεύτερο αστυνομικό μπλόκο, χτύπησε το υπηρεσιακό όχημα, εξύβρισε τους αστυνομικούς και εξαφανίστηκε.

Όμως δεν απομακρύνθηκε. Λίγα λεπτά αργότερα, επέστρεψε και άρχισε να πυροβολεί με την καραμπίνα σε βάρος των αστυνομικών. Για εν ψυχρώ επίθεση έκανε λόγο στο Cretalive αστυνομική πηγή, αποδίδοντας στον δράστη ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Οι τέσσερις αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά στα πυρά του 50χρονου. Προσπάθησαν να καλυφθούν όπως-όπως, ανταποδίδοντας τους πυροβολισμούς. Πρώτα χτυπήθηκε στο πόδι ο 35χρονος υπαρχιφύλακας και αμέσως μετά ο 34χρονος στο κεφάλι.

Ο 50χρονος, όπως καταγγέλλεται, συνέχισε να τους πυροβολεί παρά το γεγονός ότι υπήρχαν τραυματίες. Αφού εγκατέλειψε το σημείο, λίγη ώρα αργότερα παραδόθηκε στα χέρια του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων, ο οποίος είχε ήδη μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βρυσών. Κάποιοι από το συγγενικό περιβάλλον του υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα έχει νοσηλευθεί.

Ο 50χρονος παρέδωσε σπασμένη την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι υπήρχε και δεύτερη νόμιμη στο όνομα συγγενικού του προσώπου.

Την παραδειγματική τιμωρία του δράστη ζητά με ανακοίνωση του το σωματείο ειδικών φρουρών Κρήτης, ώστε, όπως επισημαίνεται, «να μην ενθαρρύνονται τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες, οι οποίες δεν στρέφονται μόνο κατά των αστυνομικών αλλά κατά της ίδιας της κοινωνίας στην οποία ζούμε».