Συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 38 και 24 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Αναλυτικότερα, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν -άμεσα- από τους αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας που ενημερώθηκαν για το περιστατικό και από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της απόπειρας κλοπής, λίγη ώρα πριν, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κέρκυρα.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (λοστός, κατσαβίδι και κόφτες γυαλιών).

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος είχε παραβιάσει πενθήμερη τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί από το Κατάστημα Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας, το χρονικό διάστημα από 19.09.2006 έως 26.09.2006, στο οποίο κρατούνταν για υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας.