Στο σπίτι της αδελφής του, σε ένα πρόχειρο κατάλυμα δίπλα στη Νέα Εθνική Οδό Πύργου – Πατρών, στο ύψος της διασταύρωσης Ανδραβίδας – Τραγανού, συνελήφθη λίγα λεπτά μετά τις 03:30 χθες το μεσημέρι ο 39χρονος, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας φέρεται να σκότωσε με δύο μαχαιριές τον 28χρονο ανιψιό του στη Γαστούνη.

Ο 28χρονος βρέθηκε τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο, όταν μπήκε ανάμεσα στον 39χρονο και τον πατέρα του, που τσακώνονταν για οικονομικές διαφορές, προκειμένου να σταματήσει τον καβγά. Ο 39χρονος είχε ήδη τραβήξει μαχαίρι, ενδεχομένως για να επιτεθεί στον πατέρα του. Οι δύο ωστόσο θανατηφόρες μαχαιριές κατέληξαν στο κορμί του 28χρονου που βρέθηκε στη μέση…

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις «όργωναν» όλο το βράδυ τη Γαστούνη και την ευρύτερη περιοχή της πεδινής Ηλείας προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 39χρονο, φοβούμενοι την ίδια στιγμή αντίποινα από την οικογένεια και το φιλικό περιβάλλον του άτυχου 28χρονου, όπως γράφει στο patrisnews.com.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες εντάθηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις να απλώνονται σε όλη την περιοχή της πεδινής Ηλείας. Αστυνομικοί ερευνούσαν κάθε πληροφορία που έπεφτε στην αντίληψή τους ενώ μπλόκα στήθηκαν τόσο στο επαρχιακό όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο, με την περιοχή από τα Καβάσιλα έως και το Τραγανό να βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών.

Το μαχαίρι… έσπασε

Αργά το βράδυ της Δευτέρας άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας εντόπισαν, στο σημείο του εγκλήματος, ότι απέμεινε από το φονικό μαχαίρι. Συγκεκριμένα, ο 39χρονος χρησιμοποίησε ένα απλό κουζινομάχαιρο η λάμα του οποίου έσπασε από τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 28χρονος στο κορμί του. Όταν ο 28χρονος οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης ήταν ήδη νεκρός, ενώ το χτύπημα που είχε δεχθεί στην κοιλιά ήταν τόσο άγριο που είχε υποστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ρήξη σπλάχνων…

Πήγε για… ουζάκι στο Στρούσι!

Στις 09:00 περίπου χθες το πρωί ο 39χρονος έκλεψε ένα μηχανάκι έξω από το αγροτικό ιατρείο του Τραγανού ενώ λίγη ώρα αργότερα, εποχούμενος πλέον, επισκέφτηκε καφενείο στο Στρούσι προκειμένου… να πιει δύο ουζάκια! Οι κινήσεις του όμως είχαν γίνει γνωστές στις αστυνομικές δυνάμεις του νομού που τον παρακολουθούσαν από κοντά…

Στα πλαίσια λοιπόν των συνεχιζόμενων και εντατικών αναζητήσεων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας με τη συνδρομή άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Α.Δ. Ηλείας, αξιοποιώντας με επιτυχία πληροφορία που περιήλθε σε γνώση τους αναφορικά με το σημείο που κρυβόταν ο 39χρονος, ενήργησαν στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση και κατάφεραν να τον συλλάβουν στις 3:30 το μεσημέρι.

Ο 39χρονος ομολόγησε την ανθρωποκτονία ενώ στη συνέχεια οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο που είχε κρύψει το μηχανάκι που είχε κλέψει λίγες ώρες πριν, το οποίο επεστράφη στον ιδιοκτήτη του, μέσα σε ένα περιβόλι με πορτοκάλια.

Ο δράστης της ανθρωποκτονίας οδηγήθηκε αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας και στη συνέχεια έλαβε το δρόμο για τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα και του Ανακριτή Αμαλιάδας.