Νεκρός με δύο μαχαιριές, μία στην κοιλιακή χώρα και μια στο στήθος έπεσε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ χθες ένας 27χρονος Ρομά από τη Γαστούνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr, ο 27χρονος προσπάθησε να σταματήσει καβγά ανάμεσα σε πατέρα και γιο, συγγενικά του πρόσωπα, όταν δέχθηκε τις δύο θανατηφόρες μαχαιριές από τον 38χρονο γιο και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξάδερφό του!

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του τετραπλού φονικού πέρυσι τον Αύγουστο, πίσω από το εργοστάσιο της Ελαΐς, ενώ θύμα και θύτης είχαν συγγένεια με τα θύματα της τότε τραγωδίας. Η αστυνομία εξετάζει επίσης την πληροφορία ο 38χρονος φερόμενος δράστης να είναι συγγενής του δολοφόνου του αρχιφύλακα Βασίλη Μαρτζάκλη από την Ανδραβίδα.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο 38χρονος δολοφόνος τσακώνονταν με τον πατέρα του για προσωπικές τους διαφορές, όταν ο 27χρονος μπήκε στη μέση για να ηρεμήσει τα πράγματα. Δευτερόλεπτα μετά είχε δεχθεί τις δύο μαχαιριές με τον 38χρονο να εξαφανίζεται αμέσως προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 27χρονος μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ αμέσως σήμανε συναγερμός σε όλες τις Αστυνομικές Δυνάμεις του νομού με ισχυρές δυνάμεις να κατακλύζουν την πόλη της Γαστούνης ξεκινώντας την έρευνα για τον εντοπισμό του δολοφόνου αλλά και για να αποφευχθεί μια νέα βεντέτα. Συγκριμένα στη Γαστούνη βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις από τον Πύργο, την Αμαλιάδα και τη Γαστούνη με επικεφαλής τους Αστυνομικούς Υποδιευθυντές κ.κ. Γεώργιο Μοσχόπουλο και Κώστα Στεφανόπουλο, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας κ. Δήμο Μαριόλη, τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας κ. Γεώργιο Αλεξόπουλο και πολλούς ακόμα αξιωματικούς.

Στο μεταξύ, έξω από το Κέντρο Υγείας τα μέλη της οικογένειάς του ξέσπασαν σε κλάματα και μοιρολόγια αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατος του 27χρονου. Τραγικές φιγούρες, τα τρία ανήλικα παιδιά του που μετέφεραν εκεί λίγη ώρα αργότερα οι συγγενείς του.

«Ανθρωποκυνηγητό» στους καταυλισμούς

Προς στιγμήν απειλήθηκαν επεισόδια όταν περίπου στις 23:00 το βράδυ έφτασαν πληροφορίες στο Κέντρο Υγείας, μεταξύ των συγκεντρωμένων Ρομά, ότι ο 38χρονος κρυβόταν σε ένα χωράφι κοντά στον καταυλισμό της Γαστούνης, στον δρόμο του Βαρθολομιού.

Φίλοι του 27χρονου μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και έφυγαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα προκειμένου να αποδώσουν τη δική τους δικαιοσύνη. Ωστόσο, στο σημείο υπήρχαν ήδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει την περιοχή ψάχνοντας για τον δράστη, οι οποίες ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο με αστυνομικούς που μετακινήθηκαν από το Κέντρο Υγείας προς τον καταυλισμό.

Το «ανθρωποκυνηγητό» στους καταυλισμούς της Γαστούνης αλλά και στην ευρύτερη περιοχή συνεχιζόταν μέχρι αργά, με τους αστυνομικούς να «αγγίζουν» τον 38χρονο που τους υπέδειξαν ως δράστη του φονικού οι συγγενείς του 27χρονου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στο Κέντρο Υγείας αλλά και σε άλλα σημεία της Γαστούνης όλο το βράδυ, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επεισόδια.