Το φως της δημοσιότητας είδαν δύο βίντεο, το ένα από την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα και το δεύτερο από την αποτυχημένη προσπάθεια της κατηγορούμενης μία ημέρα πριν την επίθεση. Τα βίντεο έφερε στο φως η Τασούλα Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Αύριο αρχίζει η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης. Η Ιωάννα θα είναι από τους πρώτους που θα καταθέσουν και θα περιγράψει τα όσα εφιαλτικά έζησε. Ανάμεσα στους μάρτυρες είναι οι γιατροί της αλλά και οι κοντινοί της άνθρωποι.

«Οργίζεται, αν σκεφτεί κανείς ότι σε λίγα χρόνια η δράστις αυτού του εγκλήματος θα απολαμβάνει την ελευθερία της, ενώ η ίδια για τα πολλά επόμενα χρόνια θα είναι φυλακισμένη στη φυλακή που της επέβαλε η δράστις» υπογράμμισε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής.

Επίθεση με βιτριόλι: Τα βίντεο

Στο πρώτο βίντεο είναι η κατηγορουμένη τη στιγμή που φεύγει από το σημείο της επίθεσης. Τρέχει, περνά τον δρόμο για να πάει στο ταξί που την περιμένει στην απέναντι πλευρά, στις 09:24 το πρωί της 20ης Μαΐου.

Η 36χρονη βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης αρκετή ώρα πριν φθάσει η Ιωάννα. Είχε καλέσει ταξί και πέντε λεπτά πριν ρίξει το βιτριόλι πλησίασε την οδηγό, της μίλησε για 25 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αποχώρησε βιαστικά όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε αρκετές εκπλήξεις σε επίπεδο στοιχείων και είναι ευτύχημα που δεν έχει διαρρεύσει το σύνολο της δικογραφίας, ώστε να παρουσιαστούν αυτά τα στοιχεία κατά τη διάρκεια της δίκης» σημείωσε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής.

Στο δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η 36χρονη που είχε κάνει πρόβα επίθεσης, μία ημέρα πριν, στις 19 Μαΐου.

Στις 09:26 το πρωί φαίνεται να κατευθύνεται στο ταξί που είχε καλέσει, φορώντας ακριβώς τα ίδια ρούχα με την ημέρα της επίθεσης. Χρειάστηκε 22 δευτερόλεπτα για να φθάσει στο ταξί και σύμφωνα με τις αρχές, τη στιγμή εκείνη κρατούσε το μπουκάλι με το βιτριόλι. Προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα αλλά ήταν κλειδωμένη. Μίλησε στην οδηγό, μπήκε στο πίσω κάθισμα και έφυγε από την Καλλιθέα προς το Μετς.

Ένα λεπτό αργότερα είδε το κόκκινο αυτοκίνητο της Ιωάννας. Βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να περάσει απέναντι, όμως της έκοψε τον δρόμο ένας υπάλληλος που μετέφερε εμπόρευμα. Η 36χρονη είδε την Ιωάννα που βγήκε από το αυτοκίνητο και που κατευθύνθηκε στο γραφείο. Περίμενε μέχρι και τις δέκα παρά πέντε και στη συνέχεια αποχώρησε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.