Αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ καλείται να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο σε αστυνομικό ο οποίος ενώ υπηρετούσε σε μάχιμη υπηρεσία δεν του είχε χορηγηθεί αλεξίσφαιρο γιλέκο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά όταν τον πυροβόλησε εξ επαφής ένας κακοποιός.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τον αστυνομικό επιδικάζοντας του αποζημίωση για ηθική βλάβη καθώς δέχτηκε τον ισχυρισμό του ότι ενώ υπηρετούσε σε υπηρεσία ιδιαίτερης επικινδυνότητας, δηλαδή στην ομάδα αποτροπής ληστειών, δεν του είχε χορηγηθεί ο κατάλληλος προστατευτικός εξοπλισμός, όπως είναι το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο αστυνομικός κατά την διάρκεια καταδίωξης στην περιοχή του Κολωνού, δέχτηκε πυροβολισμό εξ επαφής στο στήθος από έναν Αλβανό. Αμέσως μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και χειρουργήθηκε. Λόγω όμως επιπλοκών στην υγεία του χειρουργήθηκε και πάλι για δεύτερη φορά και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για θεραπεία.

Η ΕΛΑΣ του απένειμε την ηθική αμοιβή της «Ευαρέσκειας» και την υλική αμοιβή ύψους ενός μισθού.
Πάντως, ο αστυνομικός στην προσφυγή του πρόβαλε και άλλες αξιώσεις για τις οποίες δεν δικαιώθηκε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.