Ποινική δίωξη σε βάρος του 57χρονου σωματέμπορου, που εξέδιδε την 17χρονη Αμάντα, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα και πλέον αναμένεται να οδηγηθεί σε ανακριτή.

Ο 57χρονος κατηγορούμενος βρίσκεται αντιμέτωπος με τα εξής αδικήματα: εμπορία ανθρώπου κατά ανηλίκου τελεσθείσα επάγγελμα προς γενετήσια εκμετάλλευση από κοινού, συνέργεια στην ως άνω πράξη, πλαστογραφία μετά χρήσης, προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, παράνομη οπλοφορία και κατοχή πυρομαχικών.

Το χρονικό της υπόθεσης μαστροπείας

Η Αμάντα είχε εξαφανιστεί στις 3 Ιουνίου στο Χαϊδάρι και αμέσως είχε ενημερωθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού», που είχε δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Το κορίτσι εντοπίστηκε χθες (06.07) και αμέσως σήμανε συναγερμός καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει θύμα σωματέμπορων. Συνελήφθη ένας άνδρας από την Αλβανία που φέρεται να την κρατούσε παράνομα και την ανάγκαζε, μέσω διαδικτύου και ροζ αγγελίας, να συνευρίσκεται με άνδρες.

Η Αστυνομία έστησε επιχείρηση για να συλλάβει τους δράστες. Το ραντεβού κλείστηκε σε ξενοδοχείο, με τους αστυνομικούς να παριστάνουν τους πελάτες. Μαζί με τον μαστροπό συνελήφθη και ένας Έλληνας που διαχειριζόταν τη σελίδα με τις ροζ αγγελίες αλλά και μια γυναίκα που έκλεινε τα ραντεβού σύμφωνα με το MEGA.

Η 17χρονη από τη Ρουμανία, που είχε στο παρελθόν βιαστεί και από τον αδερφό της, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και παρακολουθείται από τους ψυχολόγους της Αστυνομίας.