Στο Δρομοκαΐτειο μεταφέρθηκε ο ιερέας που εμπλέκεται στην επίθεση με βιτριόλι σε βάρος επτά Μητροπολιτών του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε, χθες, στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι.

Ο 37χρονος εξετάζεται φυλασσόμενος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα υγείας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελία αναμένει τη δικογραφία για την άσκηση δίωξης.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Ανδρέα Θεωδορόπουλο, ο 37χρονος είναι ψυχικά ασθενής και βρίσκεται υπό βαριά φαρμακευτική αγωγή.

Μάλιστα, σε δήλωση του υποστήριξε πως ο 37χρονος ιερέας επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του πριν 1,5 μήνα.

«Ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη από το θύμα. Μου είπε ότι πλήρωσε τη “χημική ουσία” έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ» ανέφερε σημειώνοντας πως άμεσα θα ζητήσουν ψυχιατρική πραγνατογνωμοσυνη.

Σύμφωνα με τις αρχές ο 37χρονος επιτέθηκε με το καυστικό υγρό όταν άκουσε την απόφαση του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου με την οποία επικυρώθηκε η καθαίρεσή του καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Ο ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας επιχείρησε να διαφύγει και όταν φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη επιχείρησε να τον σταματήσει δέχτηκε και εκείνος επίθεση με υγρό. Τελικά, ο 37χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Σημειώνεται πως ο ιερέας θα παραμείνει στο δημόσιο ψυχιατρικό νοσοκομείο φρουρούμενος.