Άνθρωπο ψύχραιμο και συνεργάσιμο χαρακτήρισε τον 37χρονο ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη ο συνήγορός του στο Συνοδικό Δικαστήριο Γ. Τζήκος.

«Είχαμε αναλάβει την υπεράσπισή του. Ήταν πρωτοφανές αυτό που ζήσαμε. Στη συνεργασία που είχαμε πριν τη δίκη δεν είχαμε πρόβλημα. Είχαμε καλή επειδή ήταν συνεργάσιμος. Στη χθεσινή διαδικασία μόλις άκουσε κάποια έκφραση του προεδρεύοντος που δεν του άρεσε, ρώτησε την έδρα εάν ήταν “μιλημένοι εναντίον του” από τον Μητροπολίτη Βέροιας και ήταν προκατειλημμένοι. Λαμβάνοντας αρνητική απάντηση ξαναρώτησε ψύχραιμα και στη δεύτερη αρνητική απόφανση έβγαλε τα μπουκάλια και άρχισε να ραντίζει το χώρο με το καυστικό υγρό» είπε στην ΕΡΤ. Ο συνήγορος υπέστη και ο ίδιος ελαφρά τραύματα κατά την επίθεση.

Όπως είπε ευτυχώς που φόραγαν τα ράσα τα οποία κάηκαν. «Αλλιώς τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα» είπε.

Και συνέχισε: «Ήταν ψύχραιμος και συνεργάσιμος. Η κλινική του εικόνα και η σχέση που είχε με εμάς τους προηγούμενους έξι μήνες ήταν άψογη, είπε και επιβεβαίωσε την απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει ο κληρικός στο παρελθόν. Η συμπεριφορά του όμως ήταν φυσιολογική».

Χθες ο 37χρονος από τη Βέροια δικαζόταν για την υπόθεση ναρκωτικών καθώς και για άλλες υποθέσεις οικονομικής φύσεως και διαπληκτισμού από τις περιοχές που λειτουργούσε. Προς το παρόν τελούσε σε αργία μέχρι την έκδοση της απόφασης.