Επιτέθηκαν με μαχαίρι σε πατέρα και γιο, όταν οι τελευταίοι τους έκαναν παρατήρηση να κάνουν ησυχία.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής, έξω από πολυκατοικία, στην περιοχή της Άνω Πόλης-Αγίου Παύλου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν τέσσερις νεαροί μαζεύτηκαν στην είσοδο του κτιρίου και άρχισαν να κάνουν φασαρία. Πατέρας και γιος, 64 και 34 ετών αντίστοιχα, βγήκαν από το διαμέρισμά τους και ζήτησαν από τους νεαρούς να κάνουν ησυχία.

Γρήγορα άναψαν τα αίματα και ο διαπληκτισμός παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία, όταν, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι έφηβοι επιτέθηκαν με μαχαίρια στους δύο ενοίκους και τους τραυμάτισαν σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, απ’ όπου αναμένεται να λάβουν σήμερα εξιτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Ως δράστες της επίθεσης έχουν ταυτοποιηθεί δύο νεαροί ηλικίας 17 και 18 ετών, οι οποίοι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες είναι Ρομά, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «Απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση» και παράβαση του Νόμου περί Όπλων. Οι δύο νεαροί, αλλά και οι συνεργοί τους, αναζητούνται από την αστυνομία προκειμένου να συλληφθούν, ενώ η δικογραφία θα αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.