Την υπερασπιστική γραμμή του Δημήτρη Λιγνάδη ανέλαβε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

«Δεν έχουμε πάρει κανέναν όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους ανθρώπους, εκείνο που λέει το σύνταγμα είναι να βοηθούμε αυτούς που αποφασίζουν, τους δικαστές» είπε ο Αλέξης Κούγιας στον ΑΝΤ1.

«Ο Λιγνάδης μού είπε ότι είναι αθώος. Του είπα ότι σήμερα θα πάρω τη δικογραφία, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε την υπερασπιστική του γραμμή» ανέφερε.

Επισήμανε ότι δεν έχει μιλήσει με τους καταγγελλόμενους, επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος ο σκηνοθέτης – ηθοποιός «γνωρίζει κάποια άτομα από αυτά που τον καταγγέλλουν».

«Στην υπόθεση αυτή, το πρόσωπο που είναι ο στόχος είναι η Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση. Πίσω από αυτή την επίθεση είναι τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα» ανέφερε ο δικηγόρος.

«Κρατήστε πολύ μικρό καλάθι για τη γυναίκα που κατέθεσε. Όταν την εξετάσει ο Κούγιας, ο εισαγγελέας, οι ένορκοι, οι δικαστές, τότε κρατήστε πολύ μικρό καλάθι», κατέληξε ερωτηθείς για την κατάθεση γυναίκας του περιβάλλοντος του σκηνοθέτη.

Υπενθυμίζουμε ότι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο γνωστός ποινικολόγος αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο μέχρι σήμερα συνήγορός του, Νίκος Γεωργουλέας, έκανε γνωστή την παραίτηση του. Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργουλέας ανακοίνωσε ότι αποφάσισαν από κοινού με το Δημήτρη Λιγνάδη να λύσουν τη συνεργασία τους.