Την ψευδώς κλοπή του οχήματός του κατήγγειλε ένας 19χρονος με σκοπό να αποφύγει τον καταλογισμό υπαιτιότητας σε βάρος του, για περίπτωση σύγκρουσης υλικών ζημιών στην οποία ενεπλάκη σε προγενέστερο χρόνο στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, απ΄όπου τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας το όχημα στο σημείο του ατυχήματος.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε έντεκα 11 συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Θέρμης, Χαριλάου – Αναλήψεως, Δέλτα και Λαγκαδά εξιχνίασαν περιπτώσεις απάτης, πλαστογραφίας, κλοπής, ψευδούς κατάθεσης που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος:

  • 19χρονου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατήγγειλε ψευδώς την κλοπή του οχήματός του, με σκοπό να αποφύγει τον καταλογισμό υπαιτιότητας σε βάρος του, για περίπτωση σύγκρουσης υλικών ζημιών στην οποία ενεπλάκη σε προγενέστερο χρόνο στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, απ΄όπου τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας το όχημα στο σημείο του ατυχήματος.
  • δύο ανδρών ηλικίας 42 και 80 ετών, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, ανήρτησαν σε ιδιωτικό προφίλ ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, απατηλή αγγελία ενοικίασης αγροτικής έκτασης, ιδιοκτησίας 54χρονου, εμφανίζοντας τους ίδιους ως διαχειριστές της έκτασης, πείθοντας ανδρόγυνο να καταβάλλει ως ετήσιο μίσθωμα χρηματικό ποσό, αφού προηγουμένως ο 42χρονος εμφάνισε πλαστογραφημένο μισθωτήριο συμβόλαιο.
  • 39χρονου αλλοδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, υπέκλεψε τα στοιχεία τραπεζικής κάρτας και τραπεζικού λογαριασμού 26χρονου αλλοδαπού και πραγματοποίησε διαδικτυακές συναλλαγές σε εταιρείες ηλεκτρονικού στοιχήματος, ζημιώνοντας με αυτό τον τρόπο τον 26χρονο με χρηματικό ποσό άνω των (2.500 ευρώ).
  • 32χρονου ημεδαπού, ο οποίος μαζί με συνεργούς, τον Ιούνιο του 2020, επιχείρησαν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (3.500) ευρώ από 27χρονο, θέτοντας προς πώληση δίκυκλη μοτοσικλέτα σε ιστοσελίδα αγγελιών, εν αγνοία του πραγματικού ιδιοκτήτη της, πλην όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή και δεν ολοκληρώθηκε η συναλλαγή.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας έπειτα από την εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπής – απάτης με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένων και τη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 19 και 23 ετών οι οποίοι με συνεργούς τους προσποιούνταν τους τεχνικούς εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή ανελκυστήρων (σχετ. το από 20-12-2020 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας), εξιχνίασαν τρεις επιπλέον περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα προέκυψε, ότι ο 23χρονος ενεργώντας μαζί με συνεργό, τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο του 2020 με την ίδια μεθοδολογία εισήλθαν σε τρεις οικίες ηλικιωμένων αφαιρώντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 3.800 ευρώ και χρυσαφικά.

  • Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα, σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 34, 30 και 42 ετών, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο όχημα για τη μεταφορά τους, διέρρηξαν τρεις εταιρείες και ένα πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών, στην ευρύτερη περιοχή Σίνδου και Χαλάστρας, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 19 και 23 ετών, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προ δύο εβδομάδων περίπου εισήλθαν σε αυλή οικίας 36χρονου σε περιοχή του Δήμου Λαγκαδά και αφού τον προσέγγισαν με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.