Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια και πρακτορεία ΟΠΑΠ προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα και εξιχνίασαν 14 περιπτώσεις ληστειών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο δράστες είχαν συγκροτήσει εδώ και πέντε χρόνια εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι δύο δράστες κυρίως το μεσημέρι, εντόπιζαν οικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, παραβίαζαν παράθυρα ή πόρτες, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές, τις οποίες στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 13 διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και μία κλοπή από πρακτορείο ΟΠΑΠ στα Πατήσια, τους Αμπελόκηπους, τη Μεταμόρφωση, το Παγκράτι και τα Εξάρχεια.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα όπου διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία φωτογραφική μηχανή, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Σε βάρος του 30χρονου συλληφθέντα είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του για ληστεία κατά συναυτουργία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.