Την εξέταση παράγοντα της κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος εμφανίζονται να συνομιλούσε με άνθρωπο που είχε επαφή με τον Γιώργο Ρουπακιά, ζήτησε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Οφείλω να προβώ σε μια δήλωση προσκομίζοντας παράλληλα ένα στοιχείο, που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει του δικαστηρίου. Ένα συνταρακτικό στοιχείο. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολιτικές κρίσιμες παρεμβάσεις» ανέφερε και συνέχισε «Πηγαίνω στις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν μετά το βράδυ της δολοφονίας. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός που συνδέεται με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της Κυβέρνησης Σαμάρα. Ο τηλεφωνικός αριθμός ανήκει στη γενική γραματεια συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Μιλάμε για ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης. Το τηλέφωνο αυτό πιστώνεται πιστώνεται στον Δ.Μ, που είναι ο εξ απόρρητων του Σαμάρα.

Ο συγκεκριμένης τηλεφωνικός αριθμός έχει τηλεφωνική επικοινωνία την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, δυο ήμερες πριν τη δολοφονία, με πρόσωπο που έχει σχέση με τον καθ ομολογία δολοφόνο Ρουπακια. Υπάρχουν συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες το καλοκαίρι. Ζήτω ως κατηγορούμενος να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμη και αυτή την κρίσιμη ώρα».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε πως έχει «καταστραφεί η ζωή μου κυριολεκτικά αλλά και ηθικά. Δηλώνω αθώος». «Έχω καταδικάσει αυτό το έγκλημα. Δεν έχω καμία σχέση, δεν υπάρχει καμία δίκη μου επικοινωνία. Ζήτω να διερευνηθούν τα στοιχεία. Ζήτω ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας να έρθει εδώ στο δικαστήριο να εξηγήσει τι έλεγε στην προκειμένη περίπτωση τι έλεγαν σε όλα αυτά τα τηλέφωνα. Ζήτω την κατά αντιπαράσταση εξέταση του μαζί μου».