Δίκη Χρυσής Αυγής: Να μη δοθούν αναστολές ζητούν οι δικηγόροι των Αιγύπτιων ψαράδων

«Οι αποφάσεις που εκκρεμούν είναι σημαντικές, καθώς μπορούν να ολοκληρώσουν την καταδίκη»


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
15:03
15/10/2020
Δίκη Χρυσής Αυγής: Να μη δοθούν αναστολές ζητούν οι δικηγόροι των Αιγύπτιων ψαράδων
2
loading

Να μην δοθούν αναστολές ζητούν με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι των Αιγύπτιων ψαράδων, στους οποίους επιτέθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης και Κώστας Σκαρμέας επισημαίνουν ότι ναι μεν υπήρξε καταδίκη, ωστόσο «η δίκη δεν τελείωσε ακόμα» και «οι αποφάσεις που εκκρεμούν είναι σημαντικές, καθώς μπορούν να ολοκληρώσουν την καταδίκη, αλλά μπορούν και να την καταστήσουν κενό γράμμα».

Σύμφωνα με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, είναι «η απόκρουση της προσπάθειας των κατηγορουμένων να πέσουν στα μαλακά, τα ελαφρυντικά, οι ποινές, η ανασταλτική δύναμη της έφεσης».

Τη δήλωση της πλευράς των συνηγόρων των Αιγύπτιων ψαράδων δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Θανάσης Καμπαγιάννης.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: 

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΑΛΙΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Επισημαίναμε από τις 7/10/2020 ότι η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε, αλλά η δίκη δεν τελείωσε ακόμα. Και ότι οι αποφάσεις που εκκρεμούν είναι σημαντικές, καθώς μπορούν να ολοκληρώσουν την καταδίκη, αλλά μπορούν και να την καταστήσουν κενό γράμμα. Το κύριο ζήτημα μετά την καταδίκη είναι η απόκρουση της προσπάθειας των κατηγορουμένων να πέσουν στα μαλακά, τα ελαφρυντικά, οι ποινές, η ανασταλτική δύναμη της έφεσης.

1) Οι επιβληθείσες ποινές κάθειρξης για το επταμελές διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης (13 έτη ποινή κάθειρξης με εξαίρεση τα 10 έτη κάθειρξης για τον Ματθαιόπουλο) είναι υψηλές, αλλά όχι οι ανώτατες (15 έτη κάθειρξης).

2) Οι συντρέχουσες πλημμεληματικές ποινές για όλους δεν πρόκειται να εκτελεστούν, γιατί τα πλημμελήματα παραγράφονται έως τον Σεπτέμβριο 2021.

3) Για τους υποψήφιους δολοφόνους του Αμπουζίντ Εμπάρακ που καταδικάσθηκαν για δύο αδικήματα (την πράξη που τέλεσαν και την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση) το δικαστήριο επέλεξε να επιβάλει μικρότερες ποινές από τις αρμόζουσες (10 έτη κάθειρξης στον έναν δράστη και 7 έτη κάθειρξης σε όσους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά) και σε κάθε περίπτωση ποινές που είναι αντικειμενικά χαμηλές σε σχέση με τη νομολογία και τη δικαστηριακή πρακτική για τέτοια βαρύτατα κακουργήματα, χωρίς να εμποδίζεται από τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Πέντε δράστες που, σύμφωνα με την απόφαση, αποπειράθηκαν νύχτα να σκοτώσουν χτυπώντας με σιδερένιους λοστούς από κοινού στο κεφάλι τον ανυποψίαστο κοιμισμένο στην ταράτσα Αιγύπτιο αλιεργάτη, που ούτε ήξεραν ούτε τους ήξερε, και του άνοιξαν το σαγόνι στα δύο, εγκαταλείποντάς τον αιμόφυρτο για να πάνε βιαστικά να χτυπήσουν και τους άλλους, τιμωρήθηκαν για το αδίκημα αυτό, καθώς και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση, με την ποινή των 10 ετών ο ένας (ο χωρίς ελαφρυντικό) και των 7 ετών οι άλλοι τέσσερις.

4) Για τους ενταχθέντες σε εγκληματική οργάνωση (βουλευτές εκτός Πολιτικού Συμβουλίου και κατηγορούμενους χωρίς επιμέρους κακούργημα), οι ποινές είναι 5 έως 7 έτη κάθειρξης, δηλαδή χαμηλότερες από τις ανώτερες προβλεπόμενες (10 έτη κάθειρξης).

5) Οι κατηγορούμενοι διεκδικούν από σήμερα την αναγνώριση αναστέλλουσας ισχύος στις εφέσεις τους. Χορήγηση της αναστολής στο διευθυντήριο και σε όσους συμμετείχαν σε ανθρωποκτόνες επιθέσεις θα σημάνει ότι η κοινωνία, τα θύματα και οι οικογένειές τους θα περιμένουν πολλά ακόμα χρόνια για να εκτίσουν οι κατηγορούμενοι τις ποινές τους. Αυτό θα είναι αδιανόητο για τη διευθύνουσα ομάδα. Θα είναι όμως και απαράδεκτο για τους επίδοξους δολοφόνους του Αμπουζίντ Εμπάρακ που 8 χρόνια μετά την δολοφονική επίθεση που τέλεσαν έχουν κρατηθεί μόνο μία (1) ημέρα!

6) Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής (ήδη με τη διατύπωση του νέου Κ.Ποιν.Δ. συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας) κατά των δραστών της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ δεν έχουμε δικαίωμα να προσβάλουμε την απόφαση του δικαστηρίου όσον αφορά τους κατηγορούμενους κατά των οποίων παριστάμεθα. Το έχει όμως ο Εισαγγελέας Εφετών σύμφωνα με το άρθρο 489 παρ. ε΄ Κ.ΠοινΔ. και οφείλει να αναλάβει τη θεσμική του ευθύνη.

Αθήνα, 15/10/2020

Οι παραστάντες συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής

 • Θανάσης Καμπαγιάννης
 • Κώστας Παπαδάκης
 • Κώστας Σκαρμέας».

Η συλλογική μας δήλωση από πλευράς συνηγόρων των Αιγύπτιων αλιεργατών με σημερινή ημερομηνία.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ...

Δημοσιεύτηκε από Thanasis Kampagiannis στις Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Φυλακή στους Παραγκάρχες

  Καημένοι οι λαθρομετανάστες, λαθροεργατες!
  Ήταν με το έτσι θελω, σας έφαγαν τις δουλειές και κάποιος τα πείραξε τα παιδιά!
  Θανάσης Καμπαγιάννης
  Κώστας Παπαδάκης
  Κώστας Σκαρμέας»
  Μόλις φύγει το ισλαμολαγνο καθεστώς θα δικαστείτε για εσχάτη προδοσία.

 2. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Δεν μπορω ακομη να κατανοησω τους λογους
  που,
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ,
  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΡΟ-ΦΑΝΕΣΤΑΤΟΝ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟΝ,
  οτι,δλδ,
  ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΛΥ ΗΓΑΠΗΣΑΝ !!!
  ...........................................................
  \'\'Μητρος τε και πατρος
  και των αλλων προγονων
  απαντων τιμιωτερον εστιν η πατρις
  και σεμνοτερον
  και αγιωτερον
  και εν μειζονι μοιρα
  και παρα θεοις
  και παρ\' ανθρωποπις τοις νουν εχουσι\'\' !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει