Νέα ευρήματα από τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής στη στο διαμέρισμα στην οδό Γενναδίου στου Γκύζη, όπου έμεναν τέσσερις τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, από τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής βρέθηκαν επιπλέον 26 ηλεκτρικοί και 19 κοινοί πυροκροτητές, καθώς και 8 μέτρα βραδύκαυστο φιτίλι.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις συλληφθέντες χαρακτηρίζονται κλιμάκιο του επιχειρησιακού τμήματος της ένοπλης οργάνωσης DHKP-C, (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που δρα στην Τουρκία και είναι πίσω από σοβαρά χτυπήματα στη χώρα.

Όπως είχε κάνει γνωστό νωρίτερα η αστυνομία, στο διαμέρισμα 2ου ορόφου, όπου έμεναν οι τέσσερις Κούρδοι, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, είχαν βρεθεί επίσης και κατασχέθηκαν: Ένα καλάσνικοφ με τρεις γεμιστήρες, τρία πιστόλια, ένας σιγαστήρας, δύο υποπολυβόλα, (ένα SCORPION και ένα MINI UZI 9MM PARA), 6,35 κιλά ζελατοδυναμίτιδα, σε μασούρια και συσκευασίες, δύο χειροβομβίδες F1 και μεγάλος αριθμός σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.