Άγιο είχαν τρεις Έλληνες σκιέρ στο Μπάνσκο

Γλύτωσαν από χιονοστιβάδα


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20:04
27/01/2014
Άγιο είχαν τρεις Έλληνες σκιέρ στο Μπάνσκο
2
loading

Τύχη...βουνό είχαν τρεις Έλληνες σκιέρ, οι οποίοι γλύτωσαν ως εκ θαύματος από χιονοστιβάδα, την οποία προκάλεσαν οι ίδιοι σήμερα, όταν πήγαν να ασκήσουν το αγαπημένο τους άθλημα , έξω από τις οριοθετημένες πίστες.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βουλγαρίας «Φόκους», επικαλούμενο αρμόδια πηγή της Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης(ΥΟΔ) του χιονοδρομικού κέντρου Μπάνσκο, οι τρεις Έλληνες πήγαν να κάνουν σκι στις χαράδρες στην περιοχή «Ετσεμίτσιστε», ψηλότερα από την τοποθεσία «Σιλιγκάρνικα» όπου βρίσκονται μερικές από τις κανονικές πίστες.

Όπως είπε στο βουλγαρικό πρακτορείο ο υπάλληλος υπηρεσίας της ΥΟΔ στο Μπάνσκο, η ριψοκίνδυνη ιδέα των σκιέρ προκάλεσε χιονοστιβάδα, η οποία πλάκωσε τον ένα από τους τρεις. Ο ένας έφυγε αμέσως να φέρει βοήθεια, ενώ εκείνος που έμεινε επί τόπου έσκαψε το χιόνι και κατάφερε να βγάλει έξω τον θαμμένο φίλο του.

Και οι τρεις σκιέρ είναι καλά στην υγεία τους, δήλωσε ο υπεύθυνος της βουλγαρικής ΥΟΔ και υπογράμμισε για άλλη μια φορά, ότι σαν συνέπεια των πυκνών χιονοπτώσεων του περασμένου Σαββατοκύριακου, στα βουνά έχει δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος από χιονοστιβάδες.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο αρμόδιο, στο βουνό Πίριν ο κίνδυνος από χιονοστιβάδες αξιολογείται με «3» στην κλίμακα πέντε βαθμών της ΥΟΔ.

Αυτό σημαίνει, ότι σε πολλές από τις απότομες πλάγιες του βουνού το χιόνι δεν έχει σταθεροποιηθεί και μπορεί να «ξεκολλήσει» σχετικά εύκολα.

Ο υπεύθυνος της υπηρεσίας διάσωσης κάλεσε πάλι τους σκιέρ να μην ξεφεύγουν από τα όρια των ακίνδυνων πιστών, ενώ υπενθύμισε, ότι στην ίδια περιοχή, όπου κινδύνευσαν οι τρεις Έλληνες, χθες είχαν χαθεί δύο Άγγλοι τουρίστες, οι οποίοι βρέθηκαν εγκαίρως από το συνεργείο της ΥΟΔ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Social Distortion

    Ποιόν άγιο είχαν ρε αρθρογράφε δεν μας λες όμως. Σε ποιά εκκλησία να γράψουμε την περιουσία μας? Ποιόν άγιο να δωροδοκίσουμε? Ποιός άγιος είναι ο μεσάζοντας και δέχεται γρηγορόσημο για να μην μας κρατάει στην ουρά ο Πέτρος? Ποιός έχει τις απαντήσεις του θεού? Ο Άνθιμος? Ο Ιερώνυμος? Ο Βαρθλομαίος?

  2. avatar Paul

    ευτυχως οι ανθρωποι ηταν εμπειροι απ' οσο καταλαβα και γλιτωσε το παληκαρι που χε θαφτει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει