Την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα εναντίον της 34χρονης Ιωάννας, την οποία και εκπροσωπεί νομικά, σχολίασε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας. Μέσω τηλεοπτικής του τοποθέτησης, σημείωσε πως «η δράστις δίνει την εντύπωση ότι είχε σχεδιάσει πολύ καλά την επίθεση».

Αρχικά, ο κ. Λύτσας τόνισε μέσω του Open πως «η προανάκριση είναι μυστική, αλλά αυτό που μπορώ να σας πω, και που έχει πει και η ίδια πριν την κατάθεσή της, είναι ότι περιγράφει το συμβάν και λέει ότι δεν δεχόταν από κάπου απειλές και δεν είχε κανένα πρόβλημα με κανέναν».

Αναφορικά με τις τελευταίες πληροφορίες που κάνουν λόγο για τον εντοπισμό του ατόμου που μετέφερε τη γυναίκα που πραγματοποίησε την επίθεση στην Καλλιθέα, ο δικηγόρος είπε ότι δεν το γνωρίζει. «Δεν το έχω ακούσει, σας μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια».

Σε ερώτηση για το εάν η 34χρονη φοβάται ακόμη, επισήμανε ότι στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται, «υπάρχει ασφάλεια και η μητέρα της είναι 24 ώρες το 24ωρο μαζί της. Δεν έχει δείξει ότι φοβάται κάτι».

Για το ενδεχόμενο να πρόκειται για «συμβόλαιο» προκειμένου να κάνει κακό στην εντολέα του, ο κ. Λύτσας επισήμανε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αλλά το μόνο που μπορεί να πει «με σιγουριά από τον τρόπο που κινήθηκε, είναι ότι το είχε σχεδιάσει πάρα πολύ καλά. Αντιλαμβάνεστε με την κοινή λογική ότι μιλάμε για μια πολυσύχναστη περιοχή, 50 μέτρα από την οδό Θησέως, στην Καλλιθέα, πρωί, με τόσους ανθρώπους όπως φαίνεται και στο βίντεο που έτρεξαν να βοηθήσουν. Και δεν είδε κανείς τίποτα, δεν υπάρχει από κάμερα κάποιο στιγμιότυπο που να φαίνεται.

Αυτό όλο μου κάνει ότι ήταν όλο σχεδιασμένο. Πρέπει να είχε ελέγξει ακόμη και τον τρόπο διαφυγής της από το συγκεκριμένο σημείο, που το ήξερε καλά».

Σχετικά με το αν υπάρχει πλάνο από άτομο που απομακρύνθηκε από το σημείο μετά την επίθεση, σημείωσε: «Όχι, δεν ξέρω κάτι». Για να δεχθεί στη συνέχεια την ερώτηση, εάν υπάρχει το ενδεχόμενο το άτομο αυτό να έμεινε στο κτίριο. «Με βάση αυτό που μου είχε πει η Ιωάννα, η δράστης που της έριξε το καυστικό υγρό, έφυγε τρέχοντας».

Στο τέλος ο κ. Λύτσας σημείωσε ότι αυτήν τη στιγμή κάνουμε σενάρια.