Ισόβια και 15 έτη κάθειρξη ήταν η ποινή που πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να επιβληθεί στους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Το δικαστήριο, ομόφωνα απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων για τη χορήγηση ελαφρυντικών ανοίγοντας το δρόμο στην εισαγγελέα να προτείνει τις ανώτερες ποινές που προβλέπονται.

Η εισαγγελέας διευκρίνισε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης δηλαδή το ανώτερο τα 15 έτη. Αξίζει να σημειωθεί όπου ότι με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα του βιασμού προβλέπει ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Η υπεράσπιση υπογράμμισε πως η εισαγγελική αρχή εξαντλεί την αυστηρότητά της ενώ αυτή την ώρα το δικαστήριο αποφασίζει για τις ποινές που θα επιβάλει στους κατηγορούμενους .

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.