«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» . Με τα λόγια αυτά η εισαγγελέας της έδρας έκλεισε την αγόρευση της ζητώντας να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους που κρίθηκαν ,ομόφωνα, ένοχοι για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ λίγο νωρίτερα ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας σήκωσε τις φωτογραφίες της στην δικαστική αίθουσα.

«Αλήθειες δεν άκουσα» είπε η εισαγγελική λειτουργός η οποία εισηγήθηκε την απόρριψη του συνόλου των  ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι.

Η εισαγγελέας για ακόμη μια φορά κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους λέγοντας πως με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο, δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά και συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης. Η εισαγγελέας έκανε λόγο για «έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος» ενώ μίλησε για «ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν». «Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

«Ένας εγκληματίας μπορεί μα κάνει πίσω την τελευταία στιγμή. Ποια μεταμέλεια , η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη… Η Ελένη θα ζούσε αλλά αποφάσισαν να την εξαφανίσουν να την πάνε στη θάλασσα να την φάνε τα ψάρια» τόνισε.

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την  πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί για διάσκεψη επί των ελαφρυντικών.