«Άλλα 10 ιδρύματα για κακοποιημένα παιδιά να είχαμε, θα τα γεμίζαμε». Με αυτή τη φράση σκιαγράφησε ο Κώστας Γιαννόπουλος τη ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα μας με τα κακοποιημένα παιδιά, που ψάχνουν μία στέγη και μία αγκαλιά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», αποκάλυψε μάλιστα πως ο σύλλογος περιέθαλψε 850 παιδιά και είπε «όχι» σε άλλα 1.200, γιατί δεν διαθέτει τους χώρους για να τα φιλοξενήσει.

Οι δηλώσεις του κ. Γιαννόπουλου έγιναν με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Εξαφάνιση και Εκμετάλλευση Παιδιών στη Θεσσαλονίκη, μία μέρα μετά τα εγκαίνια αντίστοιχου κέντρου στην Αθήνα.

Παρόντες στην τελετή ήταν και ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά Τζιμ Καναβίνο, όπως και ο επιθεωρητής του Τμήματος Εξαφανίσεων της Ομοσπονδιακής Βελγικής Αστυνομίας Αλέν Ρεμί, ο οποίος είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα, ώστε να συνδράμει στην υπόθεση εξαφάνισης του Άλεξ, στη Βέροια.

«Κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο, χιλιάδες παιδιά εξαφανίζονται και σύμφωνα με εκτιμήσεις, αγνοούνται 1,2 εκατομμύρια παιδιά», είπε ο κ. Καναβίνο προσθέτοντας ότι μόνο στις ΗΠΑ, εξαφανίζονται ετησίως 800.000 παιδιά. Ο κ. Καναβίνο επικαλέστηκε μάλιστα και σχετικές μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες, ένα στα 7 παιδιά, ηλικίας 10-17 χρόνων που είναι χρήστες του διαδικτύου, δέχθηκε σεξουαλική προσέγγιση.