Ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών συνελήφθη και ένας ακόμα ηλικίας 32 ετών αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές της Χίου, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου 2020 στο δημαρχείο Χίου, κατά την είσοδο του βουλευτή και υφυπουργού Εργασίας κ. Νότη Μηταράκη, για να παραβρεθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει το astraparis.gr, η σύλληψη του 45χρονου έγινε το πρωί της Τρίτης, 14 Ιανουαρίου 2020 και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης και βίας κατά υπαλλήλων, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στην εισαγγελέα Χίου, που θα αποφασίσει αν θα παραπεμφθεί σε δίκη με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Ο έτερος που φέρεται να έχει συμμετοχή κατά το επίμαχο στιγμιότυπο που έσπασε η τζαμαρία της εισόδου του δημαρχείου, έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία και αν βρεθεί θα παραπεμφθεί μαζί με τον ήδη συλληφθέντα.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου συνεδρίασε εκτάκτως με θέμα τη δημιουργία στο νησί νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, με την παρουσία του υφυπουργού Εργασίας.

Κατά την προσέλευση του κ. Μηταράκη στο Δημαρχείο, μικρή ομάδα συγκεντρωμένων έξω από το κτήριο άρχισαν να τον εξυβρίζουν και να πετούν εναντίον του αντικείμενα. Ενώ προσπάθησαν και να τον ακολουθήσουν μέσα στο κτήριο, πράγμα που πέτυχαν σπάζοντας την πόρτα του κτηρίου και παρασύροντας ομάδα αστυνομικών που βρισκόταν εκεί. Προς στιγμή και προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου διεκόπη η διαδικασία του Συμβουλίου.

Πηγή βίντεο και φωτογραφίας: chiosin.gr