Επεισοδιακό ήταν το πρωινό της Τετάρτης για τους Λιμενικούς στην Σούδα, οι οποίοι έκαναν ελέγχους στο πλοίο της γραμμής από Πειραιά που μόλις είχε καταπλεύσει.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Λιμενικοί είδαν περίπου 20 αλλοδαπούς να κατεβαίνουν μαζικά από το πλοίο και άρχισαν να τους παρακολουθούν. 

Παράλληλα από το πλοίο αποβιβάστηκε και ένα αυτοκίνητο το οποίο πήγε σε σημείο του λιμανιού και επιβίβασε κάποιους από τους αλλοδαπούς.

Οι Λιμενικοί επεχείρησαν να το σταματήσουν για έλεγχο, αλλά ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει και ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα οι Λιμενικοί να μπλοκάρουν το αυτοκίνητο στην Λεωφόρο Σούδας.

Άμεσα προσήχθησαν όλοι , 11 συνολικά άτομα, στο Λιμεναρχείο και – σύμφωνα με πληροφορίες – διαπιστώθηκε πως ο οδηγός ήταν από το Μαρόκο ενώ οι υπόλοιποι 10 ήταν παράνομοι αλλοδαποί.

Από τις έρευνες και την προανάκριση – η οποία συνεχίζεται – διαπιστώθηκε πως ο Μαροκινός επρόκειτο να μεταφέρει τους 10 αλλοδαπούς σε συγκεκριμένο σπίτι σε περιοχή της Κισάμου με την συνεργασία και ενός Χανιώτη, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Όπως προέκυψε, είχε στηθεί κύκλωμα μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών από τον Πειραιά στα Χανιά και στην Κίσαμο, προκειμένου στην συνέχεια με κάποιο σκάφος να μεταφέρονται προς τα δυτικά και πιθανότητα προς την Ιταλία.

Όμως η δράση του κυκλώματος χάρη στην άμεση ενέργεια των Λιμενικών δεν είχε συνέχεια και θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.