Σε υπόγειο πολυκατοικίας στην οδό Μανδηλάρα 93, στο κέντρο της Λάρισας, σημειώθηκε σήμερα το πρωί η έκρηξη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την έκρηξη υπέστησαν υλικές ζημιές, σε ακτίνα 80 μέτρων, αυτοκίνητα, καταστήματα και διαμερίσματα.

Στο σημείο της έκρηξης, δίπλα σε εσωτερικό υποσταθμό της ΔΕΗ έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν τις έρευνες στο χώρο της κατεστραμμένης εισόδου και στο υπόγειο της πολυκατοικίας, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ και της εταιρίας φυσικού αερίου κλήθηκαν να ελέγξουν τα δίκτυά τους προκειμένου να ερευνηθεί πιθανή σύνδεση της έκρηξης με κάποιο δίκτυο κοινής ωφέλειας.

Αποκλείοντας οι τελευταίοι κάθε περίπτωση σύνδεσης της έκρηξης με τα δίκτυα της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου και σε συνδυασμό με ερωτηματικά από τα πρώτα ευρήματα των ερευνών στην αποκλεισθείσα περιοχή έσπευσαν πυροτεχνουργοί της Ελληνικής Αστυνομίας και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που συγκεντρώνουν υλικό αναζητώντας μάλιστα πιθανές κάμερες ασφαλείας στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα πάντως με το eleftheria.gr,  στο κτίριο της Ελληνικής Αστυνομίας προσήχθη άγνωστος προκειμένου να ερευνηθεί η παρουσία του στην περιοχή λίγο πριν την έκρηξη.

Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται άντρες του τμήματος Εγκληματολογικών ερευνών, οι οποίοι παρουσία εισαγγελέα εξετάζουν τον χώρο, ενώ αναμένονται και άντρες της αντιτρομοκρατικής από τη Θεσσαλονίκη, καθώς ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.