Ένας χρόνος συμπληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα από τη νύχτα που βάφτηκε με αίμα το χωριό του Προφήτη Ηλία σε μια μοιραία συμπλοκή που κόστισε τη ζωή δυο ανθρώπων βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την τοπική κοινωνία του νησιού.

Το φονικό της 24ης Ιουνίου 2012 που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο σημειώθηκε ανήμερα του γλεντιού του Κλήδωνα όταν από τις σφαίρες του 52χρονου κρεοπώλη έπεφτε νεκρός ο 34χρονος Πρίαμος Ξυδάκης και λίγο αργότερα από αδέσποτη σφαίρα ο συγχωριανός του Μανώλης Σταυρουλάκης.

Οι δραματικές μνήμες αναμένεται να ξυπνήσουν την ερχόμενη Κυριακή όπου στον ιερό ναό του Αγίου Τίτου στον Προφήτη Ηλία τελείται το ετήσιο μνημόσυνο του 34χρονου δημοτικού υπαλλήλου.

Αφορμή του φονικού στάθηκε μια διένεξη που είχε ο 17χρονος γιος του κρεοπώλη με νεαρό της οικογένειας του Ξυδάκη.

Ο Πρίαμος Ξυδάκης ήταν δημοτικός υπάλληλος και απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας ενώ είχε εργαστεί και ως προπονητής στις ακαδημίες του ΟΦΗ.

Ο Ξυδάκης ήταν πατέρας τριών παιδιών ενώ περιγράφεται από το περιβάλλον του ως ένας ήρεμος και ιδιαίτερα ευγενικός άνθρωπος. Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος την οικογένεια του.

Ήμουν σε άμυνα λέει ο δράστης

O 52χρονος ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον 34χρονο όντας σε άμυνα. Επεσήμανε πως το θύμα μπήκε στο κρεοπωλείο του αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και του επιτέθηκε προσπαθώντας να τον χτυπήσει με ένα γκλοπ. Στη μέση μπήκε ο 17χρονος γιος του κρεοπώλη προκειμένου να προστατεύσει τον πατέρα του.

Στη συνέχεια ο 34χρονος έβγαλε όπλο και τον πυροβόλησε στα πόδια ενώ τα σκάγια βρήκαν και τον 17χρονο νεαρό στο λαιμό.

Σε μια προσπάθεια – όπως ισχυρίστηκε – να προστατευτεί ο 52χρονος πήρε από το αυτοκίνητό του μια καραμπίνα και πυροβόλησε τον 34χρονο που έπεσε νεκρός.

Μια από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε τραυματίζοντας τον Μανώλη Σταυρουλάκη που καθόταν σε κοντινή απόσταση από το κρεοπωλείο.

Η άλλη εκδοχή

Σύμφωνα με την εκδοχή της οικογένειας του θύματος ο 34χρονος Ξυδάκης πήγε στο κρεοπωλείο προκειμένου να ζητήσει το λόγο από τον 52χρονο για απειλές που είχε δεχτεί μετά τον καυγά που είχαν μέλη των δυο οικογενειών.

Όπως υποστηρίζει το περιβάλλον του 34χρονου ο άτυχος Ξυδάκης πήγε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Όταν όμως μπήκε στο μαγαζί δέχτηκε τους πυροβολισμούς που του κόστισαν τη ζωή.

Πηγή: prismanews.gr