Η σοβαρότητα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την τραγωδία στο Μάτι, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 102 άνθρωποι, οδήγησε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών να ζητήσει τον ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή ο οποίος θα χειριστεί την υπόθεση.

Ο προϊστάμενος Ιωάννης Μωραϊτάκης ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής καθώς. Όπως αναφέρει στο έγγραφο του προς τον πρόεδρο του τριμελούς συμβουλίου του Εφετείου Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, επιβάλλεται η κύρια ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή και επίκουρο αυτού «λόγω της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της ευρύτατης δημοσιότητας» της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έξι μήνες ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 20 προσώπων για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος μεταξύ των οποίων εμπρησμός και ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στη λίστα των κατηγορουμένων για την τραγωδία στο Μάτι συμπεριλαμβάνονται ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης αλλά και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.