Στη σύλληψη δύο ανδρών, οι οποίοι φέρεται να είναι οι διακινητές που μετέφεραν παράτυπα στο εσωτερικό της χώρας τους 16 άνδρες, ηλικίας 20-30 ετών, με το όχημα το οποίο ανετράπη χθες το βράδυ έξω από την Αλεξανδρούπολη, προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά το θανατηφόρο τροχαίο, οι αστυνομικές αρχές.

Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες, που επιχείρησαν ανεπιτυχώς να απομακρυνθούν από το σημείο του δυστυχήματος πεζή, διαπιστώθηκε κατά την εξέτασή τους στο νοσοκομείο ότι φέρουν ελαφρά τραύματα από την ανατροπή του οχήματος, λόγω της οποίας έξι άνδρες έχασαν τη ζωή τους, επτά νοσηλεύονται σοβαρά τραυματισμένοι (με τους δύο εξ αυτών να διατρέχουν κίνδυνο ζωής), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης.

Ο κ. Αδαμίδης υπογράμμισε την για ακόμη μία φορά εξαιρετική ετοιμότητα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΠΓΝΑ, το οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και με άριστο συντονισμό, όλων των εμπλεκομένων ιατρικών ειδικοτήτων, έναν σημαντικό αριθμό θυμάτων τροχαίου δυστυχήματος. «Η ομάδα στο ΤΕΠ λειτούργησε πάρα πολύ καλά, υπό ιδιαίτερη πίεση λόγω της συνεχούς διακομιδής τραυματιών, η κατάσταση των οποίων απαιτούσε τη συνεργασία πολλών ειδικοτήτων, ιδιαίτερα αντανακλαστικά και ικανότητες».