Σε διευκρινίσεις προέβη η αστυνομία, με αφορμή δημοσιεύματα-ρεπορτάζ, που αναφέρονται σε πρώην ανθυπαστυνόμο, σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί ποινική δικογραφία το 2001 για σοβαρά αδικήματα και «τελικά αποτάχθηκε το 2013» με απόφαση του ΣτΕ.

Πρόκειται για ανθυπαστυνόμο της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι, αφού αφαίρεσε τραπεζικές κάρτες αναλήψεων από ιδιώτη, πραγματοποίησε από ΑΤΜ αναλήψεις 6.368 ευρώ.

Ειδικοτερα, διευκρινίζονται τα εξής:

• Την 25-1-2002 διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. σε βάρος του προαναφερόμενου, μετά από σχηματισμό ποινικής δικογραφίας, για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, υπεξαγωγή εγγράφου και κλοπή, πράξεις που έλαβαν χώρα την 13-11-2001.

• Μετά την ολοκλήρωση της Ε.Δ.Ε., παραπέμφθηκε την 2-7-2002 στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο την 21-2-2003 του επέβαλε την ποινή της απόταξης.

• Κατά της Απόφασης αυτής άσκησε προσφυγή στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο την 17-6-2003 αποφάσισε να του επιβληθεί η ίδια ποινή (απόταξη).

• Με Απόφαση του Κλάδου Διοικητικού αποτάχθηκε από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και διεγράφη οριστικά την 19-7-2003.

Περαιτέρω, ο προαναφερόμενος:

• Υπέβαλε προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για την ακύρωση της Απόφασης του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου. Η προσφυγή απορρίφθηκε ως αβάσιμη το 2005.

• Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της ανωτέρω Απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχει ενημερωθεί μέχρι σήμερα για το αποτέλεσμα της προσφυγής.

Διευκρινίζεται ότι οι δυο τελευταίες παράγραφοι αφορούν σε άσκηση δικαιωμάτων από τον πρώην Ανθυπαστυνόμο, χωρίς να επηρεάζεται η Απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την απόταξή του, που ισχύει από 19-7-2003.