Στους εσωτερικούς χώρους της φυλακής της Λάρισας εξακολουθούν να παραμένουν οι περίπου 850-900 κρατούμενοι της φυλακής αρνούμενοι να μπουν στα κελιά τους για καταμέτρηση.

Επιπλέον, οι κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι η διεύθυνση των φυλακών για να τους τιμωρήσει δεν τους δίνει το μεσημεριανό φαγητό ενώ οι υπάλληλοι ισχυρίζονται ότι εκείνοι αρνούνται να φάνε.

Αιτία αυτής της κινητοποίησης είναι το γεγονός ότι εθιμικά οι φυλακές τις Κυριακές και τις αργίες παραμένουν ανοιχτές ενώ όπως δήλωσε κρατούμενος των φυλακών, σε επικοινωνία που έχουν με τις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης καθώς και άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα, οι φυλακές παραμένουν ανοιχτές.

Κύριο αίτημα των κρατουμένων της φυλακής της Λάρισας είναι να προχωρήσει σε ψήφιση νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει εδώ και καιρό το υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο βελτιώνει σε ορισμένα σημεία τόσο τις συνθήκες κράτησης και μειώνει σε πολλές περιπτώσεις το χρόνο φυλάκισης.

Μέχρι στιγμής το νομοσχέδιο αυτό αν και είναι εδώ και καιρό έτοιμο δεν προχωράει για ψήφιση στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης.